Hopp til hovedinnholdet

Er ofte aggressiv, og klarer ikke beherske meg. Tror du jeg har et problem?

Gutt 15 år
 

Spørsmål
hei :) Jeg er ofte ute på fest eller bare med venner ute og finne på noe. Og jeg er ofte aggresiv og sånt og da jeg havner ofte i slåsskamper og greier. jeg er ganske stor og har ikke noe problem med å forsvare meg. broren min som er 2 år yngre enn meg ble mobbet på skolen av noen i klassen min. jeg gikk bort til han og sa rolig at han ikke måtte plage broren min men han skulle absolutt være tøff så jeg slo til han rett i trynet. han brakk nesen og mobbet aldri broren min eller meg igjen. tror du jeg har et problem ? siden jeg klarer ikke å kontrollere meg helt.........
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Det er god grunn til å tenke at du har et problem med å begrense bruk av vold. Dette kan få alvorlige konsekvenser på sikt, og det er allerede et problem for deg som kan føle deg fanget av voldsomme følelser som du ikke klarer å få kontroll over.
Konsekvensene dette kan få på sikt er naturligvis at du skader noen alvorlig, eller at du blir arrestert for bruk av vold, men det har også andre konsekvenser som er mindre tydelige, men kan være vel så alvorlige for deg. Hvis du stadig løser problemer med bruk av vold så bidrar du til å stemple deg selv som voldelig, og tenk hvor hemmende det vil være for deg dersom alle som vet hvem du er tenker på deg som en bølle. Dette er et stempel som kan vare i mange, mange år, og gjør at folk blir redde for deg, eller at de synes det er vanskelig å stole på deg som person.

Selv om voldsomme følelser er vanlige i ungdommen må du lære deg å ta ut disse følelsene på andre måter, og da må du snakke med noen om det du opplever.
Det er en god idé at du snakker med helsesøster, sosiallærer, fastlege eller en annen voksen som du føler det kan være naturlig å snakke med om disse tingene.


Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om hiv og aids?

Kan en baby bli født med hiv?