Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine slår og utsette meg for annen vold, hva skal jeg gjør. Jeg lurer også på hva jeg kan gjøre for å tørre å ha sex?

Jente 17 år
 

Spørsmål
Hei! Eg er en jente på 17 år, og har opplevde så masse vold. Foreldra mine slår meg for ingeting! For eg en annmerkning på skulen pga glem leksa eller noko anna, så sender dei meg ned i kjellaren slår meg og låser med der inne en hel dag (til neste skuledag). ka skal eg gjøre?? Eg såg at eg ikkkje kunne skrive på "sex og samliv", men eg er jomfru endå og er 17 år fremdeles. Eg har så lyst til å prøve å ligge med noen, eg har veldig lyst til det, men eg tør liksom ikke. Eg høyrer at alle for vondt første gangen, også går eg avogtil på "youporn" for å sjå korleis sex gjennomføres.. når eg ser på det så har eg så veldig lyst til å prøve.. men det ser jo så vondt ut! Eg har kjereste, og han spør ofte om når me skal ligge sammen.. eg har veldig lyst, men det er det bare at eg ikke tør.. kva ska eg jør?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Takk for at du skriver til oss!

Det du beskriver foreldrene dine gjør mot deg er ulovlig! Dette bør stoppe! Du bør fortelle noen om dette så raskt som mulig aller helst til barnevernet før du fyller 18. DU kan ringe til ditt lokale www.bufetat.no/?module=Articles;action=ArticleFolder.publicOpenFolder;ID=266">barnevern , her finner du det som passer deg. Du kan også være anonym.

Når det gjelder spørsmålet om hvordan du skal tørre å ha sex er det vanskelig gi deg noen riktig gode råd. En tommelfinger regel er at man har lyst å ha sex med en person fordi man er forelsket og er glad i noen, ikke ha sex bare for å ha hatt det. Det varierer veldig hvor vondt eller ubehagelig det er å ha sitt første samleie. Det kommer også an på hvor hensynsfull kjæresten din greier å være. Det er viktig at dere snakker om hva dere skal gjøre og hva som er godt og hva som ikke er godt. Jeg tror du selv finner ut når du er klar for sex,. Så lenge du ikke er klar og ikke tør er det heller ikke riktig.

Håper dette er til nytte, lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om menneskehandel?

Trafficking brukes til mer enn salg og frakt av illegale varer: