Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en venn som jeg vet blir mishandla hjemme av faren sin. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei, Jeg har en venn som jeg vet blir mishandla hjemme av faren sin. Jeg vet at ahn har snakket med rådgiveren på skolen, og at han kan snakke åpent om det med meg. Jeg har spurt mamma og pappa om råd, men de har ikke vært gjennom noe sånt og jeg ville ikke at de skulle gå til barnevernet i tilfelle vennen min skulle få problemer. Vi satt og snakket, vennen min og jeg, om faren hans osv. og han fortalte at det begynner med at faren og han diskuterer om noe og at faren blir sur. vennen sier det ikke er alvorlig, men jeg synes det er det. jeg prøvde å få han med ned på Ungdomskontakten i byen vår, men han ville ikke fordi han hadde kontaktet barnevernet før og faren hadde vært snill i et par dager etterpå men så hadde han slengt han i veggen og sagt at han dreit i om han varsla barnevernet. og jeg vil seriøst hjelpe han. hva kan jeg gjøre ? :'(
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Når jeg leser det du skriver er det nærliggende å tenke at dette er en sak for barnevernet. Det å mishandle barna sine er forbudt i Norge.

Det å kontakte barnevernet betyr ikke at vennen din er/ kommer i trøbbel. Det handler om at vennen din skal beskyttes mot farlige situasjoner. Det betyr heller ikke at han automatisk blir tatt ut av familien. Mye av det barnevernet gjør i forhold til så store barn og ungdom som vennen din er å få til at barnet eller ungdommen får det bra med familien sin.

Om faren til vennen din også synes de har det vanskelig sammen kan de ta kontakt med familievernkontoret der de bor. Der kan de få hjelp til å snakke sammen og løse problemer uten å ty til vold og mishandling. Det er også mulig å ringe til barnevernet anonymt for å få råd om hva som er lurt å gjøre.

Blir det farlig må han ut av hjemmet.

Håper at dette kan hjelpe deg/dere!


Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om sorg?

Hva vil det si å kondolere?