Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg kreve erstatning for vold fra far?

Jente 16 år
 

Spørsmål
hei jeg er en jente på 16 år som har blitt slått av faren min siden jeg var ca 8år. Jeg har blitt sparket, kastet ned på bakken, slått til skikkelig og jeg har sett han slå min søster med malingspann. Men bor på intusjon så det har blitt bedre nå. Så det jeg lurer på er om at kan jeg gå mot sak mot han for å kreve erstatning for det han har gjort mot meg, for jeg sliter veldig med deperasjon og angst. Hilsen en usikker jente
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Først vil jeg si at det er leit å høre at du er blitt utsatt for vold fra din far, men samtidig er det godt å høre at du nå har fått hjelp. Du må også få hjelp til å vurdere anmeldelse av faren din og muligheten for erstatningskrav.

Når man har blitt utsatt for vold kan man kreve erstatning fra gjerningspersonen eller fra staten. Vilkårene for erstatning er noe forskjellige, men jeg går ikke nærmere inn på dette. De fleste som har vært utsatt for vold vil ha krav på fri rettshjelp, det vil si gratis advokatbistand. En advokat vil kunne hjelpe deg både med anmeldelse og vurdering av erstatningskrav.

Du kan lese mer om voldsoffererstatning disse sidene og her kan du lese mer om fri rettshjelp. Jeg oppfordrer deg til å snakke med en voksen du stoler på som kan hjelpe deg videre med dette. Lykke til. 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om verneplikt?

Kan man utdanne seg til pilot i Forsvaret?