Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil gjerne vite hva dere mener om vold på tv?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vil gjerne vite hva dere mener om vold på tv? Jeg skriver en oppgave om i hvor stor grad barn blir påvirket av vold på tv. Får dere mange henvendelser fra foreldre som er bekymret? Hva er deres synspunkter på vold på tv? Bør det være strengere regler, spesielt for de kommeriselle kanalene? Takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Det betyr blant annet at vi viser viktig informasjon fra ulike offentlige etater. Vi har over 100 emner på ung.no, og når det gjelder faglig ansvar for emnene, viser vi alltid til fagmiljøene. Når det gjelder vold på TV er det medietilsynbet som kan mest om dette. De når du på www.medietilsynet.no. De vil kunne gi deg svar på spørsmål om hvordan aldersgrenser settes, hva som er anbefalt for TVkanaler, hva som eventuelt er fosket på når der gjelder effekt hos ungdom av vold i film, spille og lignende.


Men generelt om vold på TV kan vi i redaksjonen i ung.no si at grov vold egner seg ikke godt for noenb, hverken voksne eller unge voksne.  Selv om vi vet at de fleste klarer å skille mellom film og virkelighet, kan det skape usikkerhet, mareritt, man kan ønske å tulle med uttrykk og hendelser man ser og noen kan få følelsen av at filmen viser virkelighet.

 

Vi får ikke mange henvendelser fra voksne, for vi er tydelige på at ung.no er et nettsted for ungdom og det respekterer de voksne.

 

Om regelverket kan du snakke med medietilsynet.

Lykke til med opppgaven.
Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrenser på film

Venninner på kino (colourbox.com)

I Norge er det Medietilsynet som bestemmer aldersgrenser på film som vises på kino. Hva er det som gjør at noen filmer får en høyere aldersgrense enn andre?

Les mer

Hvorfor er det aldersgrenser på spill?

Aldersgrenser på spill (pegi.info)

Lurer du på hvorfor noen spill har høyere aldersgrense enn andre og hva symbolene på spille betyr? Da bør du få med deg dette.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om å flytte hjemmefra?

Hvor kan du finne standardisert husleiekontrakt på nett?