Hopp til hovedinnholdet

Voldtekt

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg voldtok ei jente i forrige uke og jeg lurer på hva som kan skje hvis jeg blir oppdaget?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Voldtekt er en svært alvorlig forbrytelse og straffes meget strengt. Øvre strafferamme er 21 års fengsel, avhengig av straffeskjerpende momenter, og minimumsstraffen er 2 år.

 

Det som skjer er at du blir pågrepet av politiet og tatt inn til avhør. Der vil dine nærmeste pårørende måtte møte og en advokat, dersom du ønsker det. Dersom vilkårene for det er til stede, vil du bli fremstil for varetekstfengsling, med brev og besøksforbud, slik at du ikke kan ha kontakt med noen utenfor fenselet, ille se TV, lese aviser, ringe osv.

 

Politiet vil varsle barnevernet som innleder oppfølging av deg. Dersom du og offeret går på samme skole vil du bli tatt ut av skolen og må begynne på en ny.

 

Under straffesaken vi det også bli fremmet et erstatningskrav mot deg, og du må regne med å måtte betale kr 150 - 200000 i oppreisningserstatning til offeret, i tillegg til straff.

 

Årsaken til at voldtekt behandles så strengt er at det ofte får store skadevirkninger for offeret som kanskje må lite med plager etter overgrepet resten av livet.

Med hilsen

Erik Nadheim
KRÅD

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva kan du om spillavhengighet?

Er det flest jenter eller gutter som har spilleproblemer?