Hopp til hovedinnholdet

Faren min blir ofte veldig sint, så sint at han han spytter og slår. Håper jeg for et svar,for jeg klarer ikke dette mer.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en muslimsk jente som bor med familien min. ja jeg skal starte med at når det skjer noe som fks at noe knuses eller lille søstren min gråter så blir faren min så sint at han slår oss alle sammen, sier stygge ting og spytter på oss, å mamma griper ikke inn en gang.Og for det andre så for jeg ikke ha venner,jeg for ikke lov til noe som helst altså jeg lever helt annerledes enn det andre ungdom gjør,jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.Hver gang dette skjer så går jeg å legger meg i sengen min og gråter å er sikelig.Jeg har aldri fortallt dette til noen,for jeg er redd at han for vite det så blir han helt gal.Hver gang jeg er på skolen tenker jeg at jeg skal si til en lærer eller helsesøstren ,men jeg klarer bare ikke,for jeg er for redd.Jeg for lyst til å ta selvmord,for jeg klarer ikke å leve sånnt mer. håper jeg for et svar,for jeg klarer ikke dette mer.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det er ikke lov til å slå andre i dette landet, heller ikke sin egen familie. Det er viktig at du sier i fra både for at du og og ande i familien din kan få hjelp. Faren din trenger også hjelp til å å gjøre noe med humøret sitt og hvordan han takler vansker i livet.

 

Jeg synes at ideen din om å ta kontakt med helsesøster er lurt. Du kan også ta kontakt med helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg. Synes det er vanskelig å si hvordan du har det rett ut kan du skrive ned dine tanker og bekymringer.

 

Ut i fra det du skriver tenker jeg at dette kan være en sak for barnevernet. Barn og unge skal ikke ha det slik som du har det. barnevernet kan også tilby hjelp til familier slik at de kan få det bedre eller barn kan få hjelp til å komme seg bort fra familier som ikke fungerer. Du kan ta kontakt med barnevernet der du bor eller med akutt telefonen 116 111. Der kan di få råd og hjelp.

 

Håper dette kan hjelpe deg!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om pubertet?

Hva er ofte det første tegnet på at puberteten har startet opp?