Hopp til hovedinnholdet

Helt fra ca 10 år siden til nå er jeg utrolig redd for en mannen til en i familien min. Han har tatt på meg mot min vilje mange ganger. Jeg tør ikke å snakke med noen i familien om det, hva bør jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei.. Jeg var ikke helt siker på hvilke katogori jeg skulle sette denne her inn på, så bare valgte denne. Helt fra ca 10 år siden til nå er jeg utrolig redd for en mannen til en i familien min. Han er på ca 45-50 årene.. Jeg har alltid hatt god kontakt med hun som er i familien min, og hun har vært som en mor for meg hele livet. Etter at hun giftet seg så har jeg prøvd å unngå å være hos henne.. Det startet med at mannen hennes plutselig begynte å ta på meg, uten at jeg la noe stort i det på den tiden.. Det gikk først opp for meg en gang da hun i familien min var på jobb, og han tok på meg. Han tvang seg gjennom genseren min å slikket brystene mine.. Jeg prøvde å gjøre motstand, men greide ikke.. Også snudde han meg og presset penisen sin mit baken min.. Han tok ikke av klærne mine, men presset likevel med klær på.. Heldigvis kom hun i familien tilbake og han sluttet.. En annen gang kasta han meg på senga dems og presset igjen penisen sin mot kroppen min, med klær på.. Og han har sugd på fingrene mine, jeg har alltid prøvd å gjøre motstand, men aldri greid.. Det har skjedd mange slike episoder med han. En annen gang våkna jeg med at noen holdt rumpa mi og innover derfra.. Jeg våkna og så at det var han.. Det har skjedd uttalige mange slike epsioder med han, og jeg hater dem virkelig.. Jeg får lyst til å skrike hver gang jeg tenker på det. Det hender neon ganger om nettene når jeg sover, så våknet jeg og får flashbacks til det. Jeg hater han mer enn noe annet. Jeg får lyst til å skvise hode av han hver gang jeg tenker på det eller hver gang hun som jeg er i familie med ber meg om å være hyggelig mot han.. Saken er at jeg ikke har fortalt dette til noen.Og når hun som jeg egentlig er der for å besøke ber meg om å være hyggelig mot han, så føles det ut som om noen gir meg et slag i tryne.. Og jeg skjønner jo hvorfor hun sier det, i og med at hun ikke vet noe, men det tar virkelig livet av meg å bare se på han eller smile til han.. Er dette vanlig? jeg føler jeg er så himla svak når det kommer til dette. Som om jeg er skikkelig pinglete og så sensitiv.. Jeg kan virkelig ikke noe for det, jeg blir bare kvalm av det. Er dette noe vanlig, eller overdriver jeg? Jeg tør ikke å snakke med noen i familien om det, hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dette forstår jeg at du synes er veldig vanskelig.

 

Slik du beskriver dette tenker jeg at du er blitt utsatt for seksuelle overgrep. Dette er alvorlig. Jeg forstår at dette er vanskelig for deg å snakke om med familien, men jeg tror at det er best om du finner en måte å få det til.

 

Det kan være greit å snakke med noen andre om dette først. Mange synes det er godt å snakke med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg. Det er også mulig for deg å ringe anonymt til flere hjelpetelefoner ; Røde kors hjelpetelefon: 800 33 321, Mentalhelses hjelpetelefon: 810 30 030 eller Kirkens SOS krisetelefon: 815 33 300

 

Alle som er over 16 har krav på  stor grad av taushetsplikt fra hjelpere.

 

Alle har krav på å få være i fred og ha kroppen sin i fred!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om trafikkregler?

Hva bør du huske på når du er ute og går i mørket?