Hopp til hovedinnholdet

jeg har vært utsatt for alvorlige overgrep i tenåra, og jeg er redd for at dett gjør meg voldelig. Har dere noe råd eller tips om hvordan jeg skal håndtere dette?? Eller er det bare psykolog som hjelper??

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg ble sammen med en på 29 når jeg selv var 14, ble utsatt for overgrep, vold og psykisk vold. Jeg trodde jeg ville komme over dette, men merker etterpå att jeg har det helt jævelig med det som skjedde den gang.. Jeg greier ikke stole på noen mannfolk igjen, og hadde en episode nå i helgen hvor jeg klappet til han jeg akkurat var sammen med, jeg mistet han grunnet dette, jeg er så redd jeg skal ty til vold igjen senere mot andre, siden jeg selv har opplevet dette i flere år. Jeg vet dette ikke er riktig av meg, jeg sitter her å har vondt etter det jeg gjorde mot han, jeg hadde ingen grunn til å klappe til han, jeg ble sjalu bare, å jeg vil ikke gjøre dette i fremtiden med noen andre jeg finner meg.. Å jeg vil gjerne gå til psykolog, men vet ikke hvordan jeg skal gå frem med dette temaet, hvordan får jeg time til dette??? Jeg vet jeg trenger hjelp... Har dere noe råd eller tips om hvordan jeg skal håndtere dette?? Eller er det bare psykolog som hjelper?? på forhånd takk Redd jeg skal bli en som slår :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det du har vært utsatt for er både skadelig og ulovlig!

 

Jeg tror det er en veldig god ide å ta kontakt med noen å snakke med om hva du har vært utsatt for. Det å selv bli aggressiv når man har vært utsatt for alvorlige overgrep er veldig vanlig. Det er flere som kan hjelpe deg. Jeg tenker at det enkleste for deg er enten å ta kontakt med fastlegen din og be om henvising til hjelp for ettervirkninger av overgrep. Eller ta kontakt med helsestasjon for ungdom. Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg.

 

Når du tar kontakt med fastlegen din trenger du ikke å fortelle om alle detaljene, bare at du har vært utsatt for stygge overgrep som ung og trenger hjelp til å legge dette bak deg. Det du eventuellt begynner i terapi har veldig ofte forståelse for hvor vanskelig dette er å snakke om og vil hjelpe deg til å sette ord på det du trenger.

 

Det er ikke nødvendig for deg å gå slik resten av livet når det er hjelp å få.Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om konfirmasjon?

Hvor gammel må du være for å tilhøre et kloster eller en annen religiøs orden?