Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mye vanskelig inne i meg som jeg har lært å kontrollere. Men det er det at når jeg først har blitt ordentlig forbanna så stopper det ikke. Foreldrene mine vet om det men vil at jeg skal begynne med noe.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ganske redd for å begynne med noen sport der jeg kan bli dulta hardt til, slått til uten vilje etc. Jeg har 7 år med smerte, sorg og alt mulig dritt langt inne i kroppen. Jeg har lært å kontrolere det veldig bra. Har ikke blitt sur på 3 år :P Er veldig rolig og sitter mye for meg selv og slapper av osv. Men det er det at når jeg først har blitt ordentlig forbanna så stopper det ikke. Alt bare svartner og jeg blir bare gladere og gladere jo mer jeg skader andre... Mange er da redd for å sparke så hardt de kan osv fordi det er farlig... Blir jeg først forbanna kan jeg lett knekke nakken på noen. (Er flink med våpen og får utrolig mye kraft når jeg er sur. foreldrene mine vet om det men vil at jeg skal begynne med noe. Takk for svar :D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det høres ut som en kjempebelastning å bære så mye inne i seg over så lang tid. Jeg kan godt forstå at dine foreldre tenker at det å begynne med noe der du kan få utløp for, og lære deg å styre aggresjonen din er en god ide. Jeg er langt på vei enig. Mange får god hjelp gjennom individuelle idretter som for eksempel fri idrett og ulike kampsporter. Skal du begynne på en kampsport er det en fordel å fortelle at du har litt problemer men sinne. Man lærer oftest mye om selvbeherskelse før man kommer i nærkontakt med andre.

 

Dette vil imidlertid ikke endre årsaken til sinnet ditt. Jeg vil anbefale at du tenker på å snakke noen om hva det er som har gjort det slik for deg og hva du kan gjøre for å endre situasjonen din. Det beste hadde vært om du og foreldrene dine tok kontakt med fastlegen din for å få en henvisning til noen du kan snakke med. Du kan også ta kontakt med helsesøster, lærer eller andre familiemedlemmer. Helsestasjonen for ungdom har også en rekke personer som kan kanskje hjelpe deg. Der er det både lege og helsesøster og kanskje ofte psykolog eller psykiatrisk sykepleier.

 

Håper dett kan være til hjelp for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om ytringsfrihet?

Ytringsfriheten her hjemme har blitt begrenset på spesielt ett område de siste årene. Hvilket?