Hopp til hovedinnholdet

Opplevd vold fra Mammas samboer.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har vært borti mye problemer med familien min. Skilsmisse osv. Barnevernet er også koblet inn. Jeg bor nå med moren min og hennes samboer. De krangler hele tiden, og samboeren kan sees som en med personlighetsforstyrrelse, så da er det lite å si til han som kan hjelpe på noe liksom. Men jeg har opplevd noe jeg føler som vold fra samboeren til mamma. En dag jeg ikke gikk på skolen, så tok han senga min og liksom løftet den opp, og kastet så jeg datt ut av sengen på en måte også dyttet han meg ned på golvet, og jeg husker bare hvor jeg skreik, og jeg fikk veldig vondt i armen da. Sist gang han gjorde mot meg, var at jeg skulle gå tur med hunden, så sprang han ut i gangen og sa at hunden ikke skulle gå tur idag, også tok han og reiv bannet til hunden fra meg, og jeg ble kastet i veggen. Jeg veier ikke så mye, og han veier over 100kg, så det er ikke mye jeg kan gjøre i selvforsvar mot dette. Jeg er akkurat begynt på vgs. og jeg vil ikke til noe psykolog eller noe, for det er ikke jeg som er problmetet, det er denne samboeren til mamma. Han har også flere ganger sagt stygge ting til meg, som at det tok ikke han mye tid å ta meg i flettene og kaste meg ned verandaen og ned på bakken. Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre mot dette.. Jeg vil ikke snakke med mamma, for jeg stoler ikke på henne, ettersom hun faktisk velger denne samboeren forrann sine egne barn. Mamma er også blitt slått av samboeren som resulterte i at hun knakk ribbein. Jeg hater å være alene sammen med samboeren til mamma, for man vet aldri hva han er i stand til. Om man anmelder dette, hvordan går man fram? Jeg vil ikke at barnevernet eller noe bare skal snakke med han, om hva som er ikke lov å hva som er lov, jeg vil at han skal få sånn besøksforbud osv. for jeg føler meg utrygg pga. han. Håper på et svar fort!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det høres ut som om du ikke har det så lett. Det er bra at du tar kontakt og spør. Det er ikke så lett å gi det et veldig konkret svar, men forstår deg dit hen at du spør om besøksforbud og om anmeldelse. For det første når det gjelder disse to tingene er det politiet som beslutter om det er aktuelt i hvert enkelt tilfelle. Jeg kan råde deg til å ta kontakt med politiet for en samtale, slik at de kan vurdere innholdet og om det kan være grunn for en anmeldelse og/eller besøksforbud. Om det ikke er grunnlag for en anmeldelse betyr det ikke at dette kan gjøre svært vondt for deg, skap en utrygghet som du beskriver, og virke skadelig i forhold til ditt behov for å oppleve beskyttelse og omsorg fra dine nærmeste. Politiet vil vurdere innholdet og hendelsene i forhold til loven, ikke i forhold til hvor vanskelig dett er eller har vært for deg.

 

Jeg tenker at det er vanskelig i en sånn situasjon du er i, å ikke informere eller snakke med din mor om dette, selv om du muligens er over 18 år. Ved å snakke sammen med den tredjeperson kan det hende at dere kan finne bedre løsninger for dere som familie enn hva en anmeldelse eller et besøksforbud kan gjøre. En tredjeperson kan være en annen voksen du har tillit til (helsesøster på skolen, lærer, barnevern eller andre). Jeg tenker at det kanskje går an å finne andre måter å gi deg litt av kontrollen og tryggheten tilbake på. Jeg leser og tenker at du kanskje har liten tillit til andre voksne rundt deg, Men jeg tror at det veldig viktig for deg å finne noen andre voksne som kan forstå deg og gi deg litt støtte på ting, for det er veldig tøft og vanskelig å stå alene og kjempe.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold