Hopp til hovedinnholdet

Mine foreldre krangler og mamma slår og klorer pappa og de skal nå i ekteskaps terapi. Hva forventes det av meg å gjøre i denne situasjonen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Mamma slår og klorer pappa, det er en konflikt mellom dem som har vart i veldig mange måneder. Samtidig vet jeg at de er veldig glad i hverandre, men jeg vet ikke om forholdet deres kommer til å tåle dette. De skal til ekteskaps terapi, og de har vært gift i 11 år. Jeg har venner jeg kan snakke med, men jeg føler at jeg ikke kan snakke om dette fordi det er for alvorlig. Jeg har sagt til mamma at hun absolutt ikke får lov til å skade han, og jeg bare håper at dette vil ta slutt. Hun sier at han fortjener det men at hun er enig i at å slå ikke løser noe. Jeg mener dette ikke kommer til å påvirke meg senere i livet til noen stor grad, men lillebroren min, som merker det like mye, er jeg kanskje litt mer engstelig for. Hva forventes det av meg å gjøre i denne situasjonen? Foreldrene mine vet at vi merker det, og jeg sier at det må ta slutt. Jeg vet også noenlunde hva konflikten dreier seg om, men jeg vil jo selvfølgelig ikke blande meg for mye heller. Tusen takk for svar og råd på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Beklager at du har ventet på svar fra oss!


Jeg forstår godt at du synes at det som skjer mellom dine foreldre er vanskelig. Det at foreldre sloss er alltid en belastning på barna. Du spør om hva som forventes av det og svaret er nok at det ikke forventes noe av deg men av dine foreldre. Det at de nå går i terapi er dessverre ikke noen garanti for at alt blir strålende, men det er en god start. Det kan være viktig for både deg og lillebroren din å snakke med noen om hvordan situasjonen er for dere. Det kan hende at dere skal si at de må oppsøke hjelp hos familievernkontoret der dere bor eller så må du skaffe deg og broren hjelp gjennom skolen. Du kan snakke med lærer, sosiallærer eller helsesøster.

 

Håper dette er til hjelp for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold