Hopp til hovedinnholdet

Jeg elsker en som er rusmisbruker.

Jente 17 år
 

Spørsmål

eg har ein kjærste som vi har våre ilag med ei god stund no, eg elskar han. eg er avhengig av han akkurat som han er avhengig av dop. Vi vart ilag nesten med ein gong han slapp ut av instisusjon. Men han starta å bruke igejen. Vi hadde det fint eg blanda ikkje meg i kva han brukte, så lenge han hadde tid med meg, og var ærlig. Han var ein heilt annan person då, snart bjunt vi å ha heftige krangla der vi begge sa stygge ting til kvarandre. Han var sjukeleg sjalu Han slo til ein gut som berre stod å snakka med meeg, ein annan banka han opp, knakk kjeven på og knuste nasa. han har alltid hatt eit kraftig tempramang. Det starta med skubb, bitchslapping.. seinare fingrar som vart vritt bakover,biting, slenging/kasting i veggar, i bakken, kvelartak, harde tak i armar som førete til blåveisar, alt har eg tilgitt det var jo ikkje som eg vart banka opp? litt blåveisar her og der, han slo jo aldri. Rusa på nypnol hadde han kniv på seg eit stikk i arma, berre eit liite stikk( ligner jo på eit sprøytesår no med den blåveisen rundt) han skjerte meg og på foten av alle ting, det var halloween fest passa jo inn, ingen la merke til noko. Når eg kom heim, tok eg opp boksa og såg blode var overalt, eg blødde og blødde, det ville ikkje stoppe, til og med ein liten hud klatt hang igjen på buksa, no 3 daga etter eit lite "kutt" ikkje meir en 3 cm longt, litt djupt kanskje, å opphove. Han angrar,sa aldri igjen. Eg tilga, dei gongane eg har prøvd å slå opp har alt blitt være, eg har mysta nok folk, litt smerte taklar eg men ikkje at folk reiser, eg er god til smerte, eg er go til å sjule, dette er noko eg er flink til takle smerte, skjule smerte, lyge.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Beklager at du har ventet på svar!


Dette høres ut som en avhengighet som er veldig usunn hvis ikke farlig for deg. Jeg tror ikke du er avhengig av kjæresten din , men kanskje avhengig av å bety noe for noen. Kjæresten din er mer forelsket i rusen enn i deg slik det høres ut. Da tror jeg det er best for deg å finne en annen som er opptatt av deg for den personen du er og ikke for det du gjør for ham. Det fortjener du!

 

Det kan være viktig for deg å ha noen å snakke med og støtter deg til gjennom dette. Dersom du ikke føler at venner og familie kan fylle denne roller er det andre steder du kan oppsøke. Du kan ta kontakt med fastlegen din. Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg. Det er også mulig for deg å ringe anonymt til flere hjelpetelefoner ; Røde kors hjelpetelefon: 800 33 321, Mentalhelses hjelpetelefon: 116 123 eller Kirkens SOS krisetelefon: 815 33 300.

 

Håper dette kan være til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold