Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble truet og slått av en annen på bussholdeplassen, nå er jeg livredd. Jeg tør ikke gå på skolen og jeg tør ikke si i fra. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en skolegutt på 16 år som er liv liv liv redd. Jeg er en helt vanlig gutt som aldri har gjort noe ulovelig. Jeg var i byen litt sent på en fredag på vei hjem fra kino jeg sto på buss stoppet og venta på bussen hjem kl 23.30 da det kom en full fyr så så jeg bare på han i 2 sekunder og han klikka og sa hvorfor ser du på meg så bitch lappet han meg bare. Jeg gikk litt bak var liv redd liker ikke og sloss det var veldig flaut for meg det var jenter der. Så slo han meg så at jeg begynte og blø fra nesen da tok jeg hånden foran fjeset og fikk tårer. Han drog meg lenger bort ingen av de voksne på buss stoppet eller ingen folk hjalp meg sikkert fordi han er så stor og skummelt fjes. Han drog meg hvertfall bak busstoppet og sa at jeg skulle si navnet mitt jeg hvar for redd til og lyve så jeg ga ham fullt navn og adresse han sier han og folka hans skal skamslå meg. Jeg vet at han henger med de sykeste folka i byen de som sloss og kjenner alle utledinger. Jeg går ikke på skolen nå og ikke ut i fritiden, er livredd jeg har jo ikke gjort noe galt, eller? bare så på ham fort. Orker ikke leve så redd kan like så greit ta selvmord. Jeg vill ikke fortelle mamma hva som har skjedd. Ikke politi eller noen det blir baare verre dere sier anmeld det men dere skjønner ikke åssen det er og vera ungdom nå. Jeg er så redd hva skal jeg gjøre, rømme?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dette høres virkelig ille ut. Det er dessverre sånn at det finnes noen mennesker som har glede av å skremme andre mest for å skremme. Jeg forstår at du synes det er vanskelig å si i fra men det er det ensete som hjelper. Lar du deg skremme bort vinner de, det er de ikke verdt. Sannsynligvis var han så full at han ikke husker dette, men dette forstår jeg at kan være vanskelig for deg å stole på.

 

Du har rett på et godt og trygt liv, det er ingen har rett til å ta fra noen dette. Så lenge de får lov til, kommer de til å fortsette å holde på og ødelegge mange på veien. De må stoppes!

 

Si i fra til den voksne du stoler mest på, gjerne foreldrene dine!

 

Si i fra!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold