Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg hjelpe kjæresten min som har ADHD å roe seg ned?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. kjæresten min har sterk ADHD, og får ofte raserianfall med "pusteproblemer". Han kommer ofte opp i krangler, og slår personer/gjenstander om alt går galt (han er sterk, mye høyere og sterkere enn meg). Jeg lurer på hvordan jeg kan roe han ned? hva jeg kan si/gjøre? Normalt har jeg bedt han roe seg ned, ta han med bort fra stedet, holde rundt han , kysse han og si det går bra.. han har hatt mange problemer i livet sitt, og jeg vil hjelpe han når han klikker, for å unngå at han skader andre, inkludert seg selv. (Han har aldri lagt en hånd på meg)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Beklager at du har ventet på svar fra oss!

 

Det høres ut som om du gjør det som er mulig for deg å gjøre på egenhånd. Det viktigste du kan gjøre for kjæresten din er å støtte ham i det å få hjelp slik at han mestre sinnet sitt bedre. Det å fortsette å være sint og havne i slåsskamper kommer bare til å føre til at han havner i trøbbel med politiet eller blir skikkelig skadet.

 

Det finnes hjelp å få for ham, men han ta sjansen på å få hjelpen. Han bør ta kontakt med fastlegen eller andre han har kontakt med om problemet.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold