Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg slippe å være redd stefaren min og få bedre selvtilliten min?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Fann egentli ikkje den tittelen eg lette etter. Men det gjelder min stefar. Han er som regel snill og sant, men han har kjefta og trua meg nokre gongar i årer iløpet av 5 år. Eg har skilte foreldre og det er ikkje så veldig enkelt når mamma ikkje liker faren min. Dei krangle av og til om meg og briren min om kor vi skal vere. Men dei har delt foreldre ansvaret. Meneg er redd ste faren min fordi når han blir sint har han prøvd å slå meg, men mamma har redda meg. Han har også kjefta grasalt på mora mi så ho har stukke av en gang. Eg går rundt å tenke på kva stefaren min kjem til å gjere neste gang npr jsan blir sint. Kver gabg hanspørr meg om å gjere noke må eg gjere det for at han ikkje skal bli sint... Hanharkalt meg srugge ting og han har meir enn PMS! Sist jan kjefta på meg sprang eg opp til kjæresten min, det tar 50min ågå. Eg har og blitt mobba phykisk i 9 årpå skulen og har dårlig sjølv tillit! Kva skal eg gjere for å ikke vere redd stefaren min? Og korleis skal eg få bedre sjøl tillit?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Når jeg leser det du skriver tenker jeg at det er to ting som er et problem for deg.

 

Når du forteller om at du er redd for stefaren din tenker jeg at dette handler om noe mer enn dårlig selvtillit. Har du snakket med mamma om at du er redd ham? Jeg tenker at han må forandre på måte han er på mot deg. Aller best ville det være om mamma kunne snakke med ham, det er også en mulighet for at dere alle tre kan ta kontakt med familievernkontoret der dere bor for å få hjelp til å snakke sammen.

 

Jeg vet ikke om du har vurdert om du vil flytte til faren din? Barn over 7 år har rett til å bli hørt i saker om hvor dere skal bo og når de er over 12 skal deres mening legges særlig vekt på.

 

Det kan hende at selvtilliten din blir bedre hvis stefaren din blir bedre, men det kan hende du kan trenge noe ekstra for din egen del. Mange synes det god hjelp i å snakke med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Håper at noe av dette kan være til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold