Hopp til hovedinnholdet

Jeg har alvorlige tanker om å drepe eksen til kjæresten min. Hva skal jeg gjøre for å stoppe dette og hva kan jeg gjøre når jeg ikke vil til lege? Om jeg går til psykolog, blir jeg da sendt i en psykiatrisk avdeling eller noe?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei.. jeg har aldri snakket med noen seriøst om dette, men det er noe som plager meg veldig mye og noe jeg ikke klarer å ungå om jeg vil det eller ikke. Min nåværende kjæreste har en eks-kjæreste som irriterer meg noe sinnsykt. Hun har aldri gjort noe galt, hun har bare vært sammen med han i tidligere tid! Men jeg merket for noen måneder siden at jeg helt plutselig fikk lyst til å drepe henne. Da mener jeg ikke at jeg bare tenkte deg, men jeg vurderte det på mitt sterkeste. I de siste måndene har alt bare blitt verre og jeg har tenkt på flere forskjellige måter å få henne død på. Jeg har flere ganger vært på tur for å finne henne for å gjøre det slutt på livet hennes, men har aldri kommet så langt. kanskje fordi jeg er redd, og det er jeg også glad for! Jeg har alltid stolt på meg selv å har alltid vært bevisst om at valgene jeg har tatt har vært rett, men denne gangen kom det helt ubevisst. Det roet seg ned en stund helt til kjæresten min da hadde vært å hatt seg med henne, og da kom tankene opp igjen, bare enda verre. Det er knapt en uke siden det skjedde og jeg er redd for at jeg plutselig kan finne på å skade henne, for jeg stoler ikke på meg selv i min egen kropp lengre. Jeg er redd jeg skal gå for langt. Jeg har funnet frem øks, balltre, kniv osv. når jeg har vært på mitt verste, men så kommer jeg til meg selv igjen rett etter det. Jeg lider av OCD, og jeg har alltid trodd at jeg har PTSD men har aldri vært sikker, å har ikke turt å gå til lege eller snakke med andre folk hvor jeg kan vise offentlig hvem jeg er.. Hva skal jeg gjøre for å stoppe dette og hva kan jeg gjøre når jeg ikke vil til lege? Om jeg går til psykolog, blir jeg da sendt i en psykiatrisk avdeling eller noe?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Når jeg leser det du skriver forstår jeg at du er bekymret. Det å alvorlige tanker om å ta livet av et annet menneske ikke er gode tanker å ha. Det høres ut som om du sliter med en form or sjalusi men også mye mer. Du nevner at du har OCD, jeg vet ikke om du har fått denne diagnosen av en behandler eller om dette noe du har forstått selv. Jeg tror det er kjempe viktig at du kommer deg i behandling. Det å komme til å skade eller drepe et annet menneske vil også ha store konsekvenser for ditt liv og vil begrense deg og ditt liv alvorlig.

 

Den billigste måte å komme i behandling hos psykolog er å få henvisning fra fastlegen som betyr at man nødvendigvis må si noe til legen om hva det handler om. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg. Selv om du velger å snakke med psykolog eller andre om dette betyr ikke dette at du trenger å bli lagt inn på psykiatrisk avdeling. Det kommer an på hvor mye kontroll du har på deg selv.

 

Ta vare på deg selv, få hjelp!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold