Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med selvmordstanker. Jeg er lei av livet.. Hva kan jeg gjøre for å bli glad igjen?

Jente
 

Spørsmål

Hei! Jeg er den samme jenta som skrev om at jeg har selvmords tanker. Og jeg fikk svar i fra dere.. Men det blir bare verre jeg får lyst til å ta overdose av pastiller. Dere spurte om jeg hadde prøvd det før,det har jeg men kastet pastillene fra meg fordi jeg ombestemmte meg(Tørte ikke) Jeg gråter hver kveld og ber til Gud om hjelp.. Jeg er lei av livet.. Hva kan jeg gjøre for å bli glad igjen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er kjempe trist å høre at du har det så vanskelig!

 

Det å ha ha mistet gleden over livet er både skremmende og trist. Hvorfor kommer disse tankene og hva handler de om? Oftest er det en grunn til at man får det vanskelig og får vonde tanker. Ofte er det vanskelig og skummelt å dele slike tanker. Det er også ikke uvanlig at man har lett å bære disse tankene alene for seg selv. da blir også tankene enda tyngre å bære. Det at du kastet pillene og ønsker å få det bedre er kjempeflott, det er det aller beste utgangspunktet.

 

Jeg tenker at det aller beste er å dele slike tanker med noen andre. Det kan også hende at det er noe praktisk du kan få hjelp til, men det er oftest mest hjelpsomt å snakke med noen. Det kan hende at det oppleves som det blir verre til å begynne med, men etterhvert vil det som regel bli bedre. det at det blir verre en stund handler ofte om at når man skal fortelle om det som er vanskelig må man tenke på det som er vanskelig og da kjenner man mer på det.

 

Det er flere steder du kan ta kontakt. Du kan ta kontakt med fastlegen din om hvordan du har det. Der kan du få en henvisning til for eksempel en psykolog. er du over 16 år har legen stor grad av taushetsplikt i forhold til det du forteller. Det kan også være god hjelp i å snakke med helsesøster, lærer eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Håper dette er til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold