Hopp til hovedinnholdet

Straff for legemsbeskadigelse

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg å kjæresten min har vært sammen i over ett år å vært forlåvet en stund, forholdet vårt har vært en enestående fortelling om det klisjè-belagte "kjærlighet ved første blikk". Forrige sommer ble hun voldtatt da hun hadde sovnet etter en fest, hun våknet under eposiden å ringte meg umiddelbart. Hun var i sjokk tilstand, strigråt å hulket å var helt fra seg. Du kan forestille deg min reaksjon. Følelsen av en stålstang som blir skutt helt inn i hjernestammen, sinnet boblet opp som en løpsk atomkraftverk reaktor, desperat sorg, krenkelse osv. Jeg kjørte til plassen hun befant seg ca 30 min unna, møtte henne og vennene hennes, gjorde alt i min makt for å trøste min sammenbrutte kjæreste. Hennes ustoppelige gråting å mitt forgjeves forsøk på å trøste henne foret mitt raseri til eksplosjonsfare. Jeg masjerte opp til huset til gjerningsmannen å all beherskelse og kontroll glapp. Han endte opp med meget knekt nese, blåveis samt kutt i hodet. Kjæresten min var i sjokk å gråt hele veien hjem, da vi kom hjem gjorde jeg som en kjæreste skal, prøvde mitt beste for å hjelpe å trøste jenta. Senere dro vi til politiet, jeg la alle kortene på bordet å tilsto på flekken. Hadde vansker for å huske selve voldsepisoden men var fullstendig klar over hva jeg hadde gjort. Tilbragte resten av dagen i varetekt og avhør. Voldtektsmannen fikk vi annmeldt dagen etterpå. Voldtekten ble såklart henlagt "i henhold til bevisets stilling" etter et par måneder, også etter klage på henleggelsen. Nå nesten ett år senere har jeg vært i rettsak (tilståelsesdom), jeg har et plettfritt rulleblad å aldri begått en kriminell handling i mitt liv. Jeg la frem min forklaring så godt og detaljert som bare mulig. Har fått brev om at til tross for full forståelse for mine handlinger og situasjon så skal jeg kastes i fengsel i 60-90 dager. Jeg å min kjæreste er meget trist å frustrert, dette er mer urettferdig enn jeg noengang hadde forestilt meg at dette skulle ende. Vår frustrasjon faller på døve ører stadig. Jeg er rådvill og frustrert, hva skal jeg gjøre? Jeg trenger hjelp. Hilsen gutt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg har forståelse for at du opplever straffen urettferdig når du gjorde det mot mannen som skal ha utsatt kjæresten din for voldtekt.  
Det er nå slik at politiet har plikt til straffe voldsutøvelse. Til tross for at vedkommende er mannen som skal ha voldtatt kjæresten din.

 

Det du har mulighet til å gjøre er å anke over straffutmålingen i saken din til lagmannsretten. Dette er noe du må gjøre innen en viss frist. Dette står det kanskje noe om i brevet du mottok fra politiet. Da burde du kanskje også skaffe deg en advokat.

 

Lykke til!

 

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold