Hopp til hovedinnholdet

Jeg bare lurte på en ting, er det straffbart å dra HARDT i øret på unger ?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bare lurte på en ting, er det straffbart å dra HARDT i øret på unger ? ( Har opplevd det selv ) Og om det er straffbart å slå ungen sin, om det bare er en gang? For her om dagen gikk jeg og en av foreldrene mine tur. Vi diskuterte litt, hun ble så sur at hun ikke klarte å kontrollere seg, så hun slo meg i magen. Det er to dager siden, og det gjør fortsatt vondt der hun traff. Det er rett ved ribbeina, så vet ikke om det har skjedd noe inni der.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller oss spørsmål!

 

Det er ikke lov å utøve fysisk vold mot andre, heller ikke mot sine egne barn. Både det å dra barna sine i øret og slå dem er langt over det som er akseptabelt og vil betegnes som vold.

 

Det er ikke usannsynlig at du kan være øm i musklene dine i mange dager etter å ha blitt slått. Traff hun et ribben kan det fått en brist. Dette må i så fall bare gro av seg selv men det kan være veldig vondt.Er du bekymret for om det er noe galt med deg bør du kanskje gå til legen.

 

Jeg er usikker på hva du tenker på når du spør om det er straffbart at hun slå. Hun vil neppe bli stilt for retten og fengslet men det kan være en sak for barnevernet. Det kan hende dere trenger hjelp til å løse konflikter uten at det ender i vold.

 

Det er flere steder dere kan få hjelp til dette. Mange bruker skolehelsetjenesten, helsesøster eller sosiallærer. Det er også mulig å få hjelp på helsestasjonen for ungdom. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Ved familievernkontoret der du bor er de eksperter på å hjelpe familier bli bedre til å snakke sammen. Der kan dere få hjelp til å løse konflikter. Du finner telefonnummeret til familievernkontoret der du bor på Bufetat.no/familie.

 

Du kan også selv ta kontakt med barnevernet, enten ved å ringe dem der du bor eller på tlf.nr. 116 111

 

Håper dette kan være til hjelp for deg.

 Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold