Hopp til hovedinnholdet
Jente 13 år
 

Spørsmål

kan en jente på 13 år bli en morder? hvorfor ? svar jeg er veldig nyskjerig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørmålet ditt!

 

Det er et spørsmål som er både lett å svare på og vanskelig på en gang. Det er ikke bare menn som begår drap verden. Det er flere kvinner som har begått drap. Det er veldig sjelden barn myrder andre. Når barn dreper andre handler det ofte om at barn ikke ser konsekvenser at det de gjør, eller at det forsvarer seg mot å bli skadet selv, eller at de er alvorlig psykisk syke.

 

Det alle fleste som har det så vanskelig, blir mobbet så mye, eller føler seg så redde ber om hjelp før det går så langt. Det aller beste er å snakke med sine foreldre. Kan man ikke det eller de er de problemet er det andre steder du kan gå.

 

Mange bruker skolehelsetjenesten, helsesøster eller sosiallærer. Det er også mulig å få hjelp på helsestasjonen for ungdom. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg. Dersom familien er et problem bør kanskje barnevernet varsler.Du kan enten ringe barnevernet der du bor. Nummeret finner du hos bufetat, du kan også ringe barnevernets alarmtelefon 116 111 der kan du snakke med noen om situasjonen din.

 

Håper at dette er svar på det du lurer på!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold