Hopp til hovedinnholdet

Venninnekrangel der lærere og fioreldre har vært involvert.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg og noen venninner har kranglet med en annen venninne gjeng lenge nå. Vi har prøvd å bare hevet oss over det og det har vært prat med både foreldre og lærere. Vi er veldig lei av bråket. Det er tydeligvis ikke de, for hver gang vi er på fest sammen så kommer de og skal lage bråk. Ei av jentene har slått ned 3 av venninne mine. De prøver veldig hardt å lage bråk. Forrige gang vi var på fest sammen, ble de kastet ut heldigvis fordi hun bare pluttselig fikk bort til min venninne og begynte å sparke henne. Om hun slår noen av oss igjen har jeg bestemt meg for å annmelde det, men jeg vet ikke hvilke rettigheter jeg har? Og jeg vet heller ikke om hun kan få noen straff i det hele tatt? Kan dere hjelpe meg? Får hun f. eks en bot og jeg erstatning? Eller kommer hun ikke til å få noen som helst straff? Det skal jo ikke være greit å dra til folk. Samtaler osv hjelper ikke, tro meg. Vi er foresten alle sammen 16 og 17! Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Å slå til noen er en ulovlig handling, så det bør meldes til politiet. Hvilken reaksjon politiet vil gi er det umulig å si på forhånd. De vil trolig ta en prat med dere alle – og så vil politiet vurdere saken ut fra det. Bøter og konfliktråd er noen av reaksjonene politiet kan gi hvis de finner personer skyldig i en ulovlig handling. Eventuelt erstatning vil avgjøres ut fra det og om noe er blitt ødelagt.

 

Slik du beskriver saken, virker det som om konflikten øker i omfang – og ut fra det er det viktig å melde fra til andre slik at dere forhåpentligvis kan få løst opp i dette og at dere alle kan føle dere trygge når dere møtes på fest eller andre steder. I konfliktrådet har vi hatt flere møter der gjenger har møtt hverandre – og ønsker du å få råd kan du ringe ditt lokale konfliktråd og snakke med dem. De har taushetsplikt. Se www.konfliktraadet.no

 

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold