Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir fort lei meg og kutter meg, hva skal jeg gjøre?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei er en gutt på 14 år og er veldig følsom, blir fort tilknyttet til andre personer blir fort lei meg, har et kjempe stort kutte problem, hva skal jeg gjøre med saken, for eksempel vis jeg sier til en jente jeg liker at jeg liker henne har prøvd meg på henne lenge og hun sier nei til meg og at jeg ikke har sjangs da går jeg hjem skrikende og kutter meg selv har hatt selvmords tanker har prøvd på selvmord men klarte det ikke har prøvd og drikke meg igjell men folk fant meg hva skal jeg gjøre ? vær så snill kan jeg få et svar fort ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Det er leit at du har det så vanskelig. Det ikke uvanlig at å kutte seg gjør det lettere å takle vanskelige føleleser. Dette er en skadelig måte å
få kontroll over følelsene. Det å være veldig følsom er veldig vanlig i tenåra og er ofte resultat av at hormoner begynner å virke.

 

Har du fortalt noen hvordan du har det? Å slutte å kutte seg på egenhånd er kjempevanskelig, særlig når du forteller at du har et kjempestort problem. Man kan bli avhengig av å kutte seg og man må fortelle noen om det. Det beste er å fortelle de hjemme og at du kan få hjelp til å ta kontakt med fastlegen.

 

Når man føler at man ikke kan bruke  familie kan det være en idé å ta kontakt med skolehelsetjenesten, helsesøster eller sosiallærer. Det er også mulig å få hjelp på helsestasjonen for ungdom. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Du kan også ringe alarmtelefonen. De har nummer 116111.

 

Håper at dette kan være til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold