Hopp til hovedinnholdet

Kom i diskusjon og slo en jente i selvforsvar. Konsekvenser?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 16 år :) jeg og noen venner dro på fes, før vi skulle på en konsert. det var koselig i begynnelsen, men så dro vi ned på kjøkkenet og så begynte noen og diskutere en person som var død, jeg viste ikke hvem dette var, kompisen min sa da litt senere at han ikke orket å snakke om dette lengre, så sa en jente at han ikke brydde seg, kompisen min svarte at han brydde seg men, ble kvalm med tanke på at kompisen hans er død. da vi var på veg ut sa, hu kjerringa: ta å rus deg å kjør deg ihjæl!(det var vist det kompisen hadde gjort, han som døde) jeg åpnet da kjeften og sa: ett ord til så smeller det!! hu svarte: Kom igjen da di stygge fitte!!Så svarte jeg bare:Faen hvor barnslig du er. Så gikk vi, men hu kom brasende etter og jeg trodde hu skulle angripe meg! så jeg Slo(i selvforsvar)! jeg slo henne 1 gang! hu begynte og blø og fikk et kutt på 3 cm på høgre øye. Hu slo meg tilbake og dro meg etter håret og kneet meg i magen og jeg gjorde ingenting tilbake. Dette skjedde, nå har hun anmeldt meg og jeg lurer på hva jeg kan vente ? har bevis på at hu slo tilbake, så har noe på henne om det skulle bli noe drama av dette, det er nå lenge siden og først nå skal hun anmeldte det!... Takk på forhånd om svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Hvordan vi løser situasjoner vi kommer opp, er vi selv ansvarlig for. Jeg skulle gjerne visst hvilke tanker du gjør deg etter denne episoden? Kunne den vært løst på en annen måte – uten skjellsord og fysisk vold?  Generelt sett så er et godt tips å heller ta utgangspunkt i hvordan du selv føler det i stedet for å anklage andre. Hva hadde skjedd hvis du hadde sagt at det for deg var vondt at noen snakker om rus, kjøring og død – i stedet for at du blir med på anklager og skjellsord mot andre som sjelden fører noe godt med seg?

 

At du slo er ditt ansvar og slike episoder kan bringe deg opp i vanskeligheter framover i livet hvis det er måten å løse problemer på. Hva som skjer i denne saken, vil politiet avgjøre. Alvorlighetsgraden ut fra slik politiet vurderer din oppførsel, vil avgjøre hvilken reaksjon du får. Hvis du ønsker å snakke med hun som har anmeldt deg i konfliktrådet, så kan du spørre politiet om den muligheten. Dersom du og dine venner kommer opp i konflikter framover, er det også en mulighet å kontakte konfliktrådet slik at dere kan få med dere en megler på et møte.  Mange ungdommer har angst etter vonde episoder, og et godt virkemiddel kan være å snakke ut med vedkommende. Også da vil det være viktig å ta utgangspunkt i egne opplevelser og følelser.

 

 

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med Ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alternativ straff for ungdom

Politiets forebyggende arbeid

Mange som er tatt for noe tror at politiet bare kan tilby straff. Det stemmer ikke. Å hjelpe ungdom med å ta riktige valg og komme ut av feil miljøer, er viktig forebyggende arbeid for politiet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold