Hopp til hovedinnholdet

Det er for mye krangling hjemme hva kan jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei er en jente på 15 som sliter med aggresjon, veldig! men ikke blandt andre, men hjemme. Fra jeg kommer jeg fra skolen til jeg legger meg, så er jeg sliten og sur på foreldrene mine. Jeg har ADHD og dysleksi, og går på medisiner. er ikke sånn super hyper, men det er mer at jeg er sur hjemme hele tiden! det har blitt mye verre nå i det siste! Jeg er heldig hvis jeg får en dag hvor jeg og mamma skader hverandre fysisk. og når pappa får vite om det så kommer han og kjefter på meg og hvis jeg skal prøve og forklare så sier han at han ikke gidder og høre på meg, og da blir jeg forbanna! jeg hater at han bare skal forvente at jeg bare skal sitte og få kjeft uten og få forklart meg! og da begynner det, jeg fortsetter og snakke men pappa bare skriker at jeg ikke skal avbryte, og så fortsetter det sånn helt til det sprekker for pappa og han slår eller dytter, sparker meg. jeg føler at det ikke er noe og gå videre med for innerst inne føler jeg at det er fortjent. men jeg klarer ikke skjerpe meg. (Er dette mishandling) ? men i dag (rett får jeg begynnte og skrive dette) så når han slo meg , så slo dytta jeg tilbake så han nesten falt og da, klikka det helt. det gjør ikke vondt, jeg blir ikke blå, jeg blir mer physisk skadet. for jeg vill jo ikke at det skal være sånn og det er jo min skyld alt sammen, for hadde ikke jeg vert den jeg er så hadde ikke vi kranglet, jeg vill bare ha hjelp med mine aggresjons problemer. for jeg vill så gjerne forandre meg men jeg klarer ikke for jeg blir så sint! jeg har en lillebror på 10 og en storebror på 19. pg jeg syntes ikke det er greit at lillebroren min må være en del av dette. jeg har flere ganger sagt at til foreldrene mine at de skal sende meg bort til noen andre for jeg klarer ikke skjerpe meg med dem, forde jeg og pappa er like aggresive begge to, og jeg og mamma klarer ikke tryne. og jeg klarer ikke mer! dette er det siste jeg prøver for jeg orker ikke mer !! pappa prøver og si ting som kan hjelpe meg, men har sier ting som gjør meg lei meg, kjempe lei meg, og det fører til at jeg blir sint på meg selv, og sliten! jeg føler at livet mitt hjemme med familien er bare krangling og trist. det er ikke noe koselige stunder i det hele tatt. og hvis jeg prøver og låse meg inn på rommet mitt og sitte på pcen for meg selv så klikker det for dem da og !! for da tror dem jeg driver og skjuler noe for dem, men jeg vill bare være alene! de har ingen respekt for privatlivet mitt! de bare braser inn på rommet mitt og jeg liker ikke det. for jeg vill ha et sted hvor jeg bestemmer på kan gjøre som jeg vill men, de vill ikke la meg ha det en gang, for hvis jeg låser døra og ikke slepper dem inn da fjerner de den!! jeg vill bare være alene. og de lar meg så vidt dra ut for de, de tror jeg skal dra på fest.. jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. jeg vill ikke leve som dette, jeg vill ha hjelp !!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Dette høres ikke bra ut. I og med at du sliter med så mye blir jeg nysgjerrig på om det er noen du kan snakke med eller som følger deg opp. Det er viktig at noen vet hvordan du har det.

 

Selv om du sliter med sinnet ditt er det ikke i orden at faren din dytter og sparker deg.

Mange bruker skolehelsetjenesten, helsesøster eller sosiallærer. Det er også mulig å få hjelp på helsestasjonen for ungdom (se oversikt i artikkelen under). Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Du kan også ta kontakt med barnevernet. Du kan enten ringe barnevernet der du bor (nummeret finner du hos bufetat), men du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 og snakke med noen der som er gode til å lytte og hjelpe om situasjonen din.

 

Lykke til!Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold