Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg tørre å fortelle at jeg er blitt seksuellt misbrukt?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hva skal man gjøre vist man ikke tør å snakke om at man er blitt sekuelt misbrukt av en? Det har jo gådd 4/5 år siden det skjedde da, men har jo kuttet meg selv og røyket hajs for å glemme det som skjedde den enne gangen. Hvordan skal jeg få sakt det til noen som helst? Har prøvd det en gang, men det gikk ikke. Er alenemor til min sønn på snart 9 mnd og jeg tør å snakke med folk (leger, helsesøster osv) så lenge det gjelder han, men når det kommer til meg selv så lukker jeg meg og blir helt stille. Er redd for at jeg kommer til å bli en dårlig mor vist jeg fortsetter på dette viset. Jeg har sluttet med å kutte meg og hasjen etter at jeg flyttet, men nå er jeg tilbake på samme sted fordi min familie bor her, trenger virkelig hjelp, tør ikke si noe til nånn. Trenger råd fra dere. Hilsen en alene mor på 20 år som bare vil få live sitt i orden.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Det er veldig lett  å forstå at du synes dette er vanskelig. Mange synes dette er skamfult. Det er ikke din skyld at du er blitt misbrukt.

 

Dette plager deg tydeligvis så mye at jeg tror det er viktig at du får bearbeidet dette slik at slipper å bekymre deg over hvordan dette påvirker ditt liv. Jeg forstår at det er vanskelig å får satt ord på det du har opplevd og føler. Det at du reagerer på den måten du gjør er ganske vanlig. De aller fleste behandlere har stor forståelse for at dette er vanskelig. Det å snakke med noen om dette betyr ikke at du må si alt på en gang. Du kan ta god tid på å fortelle historien din. Mange som synes det er vanskelig å fortelle historien sin velger å skrive neddet de føler de trenger hjelp til og gir det til behandleren sin.

 

Jeg tror det er viktig for barnet ditt at du får hjelp til å få det bedre. Han trenger en mamma som er til stede og har det bra med seg selv. Tenk på ham og ta kontakt med fastlegen din og be om henvisning til psykologen før det blir enda vanskeligere. Det er kjempebra at du tar kontakt med oss og jeg tror at du klarer det fint når du først tør.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold