Hopp til hovedinnholdet

Vold mot politiet å sparke til en politibil? Dra til USA hvis man får bot?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bare lurte på om hvis du sparker til en politibil! Blir dette sett på som vold mot politiet da? Når man er i beruset tilstand og havner i glattecella over natta og får en bot? også lurte jeg på om det var mulighet for å dra til usa selvom man har gjort dette??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Vold mot offentlig tjenestemann er regulert i straffeloven § 127. I utgangspunktet må volden være rettet mot tjenestemannen selv for at det skal kunne omfattes av denne bestemmelsen. Å sparke til en politibil er vel mer naturlig å anse som skadeverk. Fikk du ikke noe skriftlig hvor det fremgår hva du er dømt for?

 

Når det gjelder muligheten for å reise til USA hvis du har noe på rullebladet anbefaler jeg deg å lese artikkelen under:

 


juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold