Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt en voldelig kjæreste, skal jeg anmelde?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Voldelig kjæreste (nå ekskjæreste) skal jeg anmelde dette ? Jeg var sammen med en som var voldelig mot meg i ett halvt år. Det begynte i august i 2011 med han han bare dyttet på meg å tok tak i meg å holdt meg fast. Det utvikla seg for hver gang vi kranglet. han begynte å ta kvelertak på meg opp til flere ganger, han tok tak i meg og kastet meg på gulvet og lignende. Den siste gangen vi kranglet var det veldig ille. Han kastet meg ned i badekaret, kastet ting på meg, rev ut døra på rommet sitt, tok kvelertak på meg, slo meg i ansiktet og spyttet meg i ansiktet. Dette gjorde han fordi jeg sa ting som han reagerte på. Og at jeg hadde noen ansiktsutrykk han ikke likte, men jeg kunne ikke gjøre noe med det ? jeg legger ikke merke til hvilke ansiktsutrykk jeg har. Dette er jo en liten stund siden det skjedde, men det sitter i meg enda, vi er ikke kjærester nå. mamma fant ut alt dette og lot meg ikke være sammen med han lengre. Men hver gang noen snakker om noe lignende eller noen kommer fort i mot meg så bryter jeg sammen, klarer nesten ikke å slutte å gråte. Jeg vet ikke om jeg skal anmelde dette, hva syns du?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du forteller om grov, fysisk vold, som er strengt ulovlig.

 

Jeg synes absolutt at du skal anmelde dette.

 

Anmelde gjør du ved å møte opp på politistasjonen, skriv gjerne ned hva du husker at han har gjort på forhånd, slik at du er litt forberedt.

Og du kan gjerne ha med deg en person du stoler på, som kan støtte deg når du gjør dette.

 

Det er kjempebra at din mor fikk vite dette, og at hun stoppet forholdet. Det kan være veldig skadelig å være i et voldelig parforhold.

 

Du forteller at du bryter sammen viss det skjer noe som minner deg om dette, f.eks at noen snakker om tema, eller noen kommer raskt mot deg. Dette er vanlig reaksjoner når man har opplevd vold. At du opplever slike reaksjoner kan bety at du trenger hjelp til å bearbeide det som har hendt med deg, for å unngå  at disse reaksjonene skal plage deg videre framover.

 

Derfor anbefaler jeg at du i tillegg til å anmelde, tar kontakt med helsesøster eller fastlege, for å få samtaler til å bearbeide dine opplevelser av vold.

 

Håper dette svaret var til nytte for deg!Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold