Hopp til hovedinnholdet

Brakk nesen til ei annen jente. Hva slags straff kan jeg få?

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg var i en slosskamp for ikke så lenge siden med en jente som er 2 år eldre enn meg, altså 17 år. og det endte med at jeg slo til henne så hun brakk nesen og hun sa hun skulle ringe politiet om noen dager, hva skjer med meg da? kan jeg få no straff for dette? prikk på rullebladet? noe som helst? håper på svar så fort som mulig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 
Voldshandlinger som dette er alvorlig, og hvis hun anmelder saken til politiet - vil politiet etterforske saken. Dersom du blir funnet "skyldig", vil du få en reaksjon fra politiet. Hva slags reaksjon (straff) er vanskelig å si - men siden du har fylt 15 år vil reaksjonen i tillegg medføre anmerkning på den ordinære politiattesten. (Vi har også i Norge en uttømmende politiattest, men dette kan du lese mer om i artikkelen under).
 
Unntaket er dersom saken kommer til konfliktrådet - og det blir inngått en avtale her. Hvis avtalen innfris kommer det ingen anmerkning på politiattesten. For å få saken oversendt konfliktrådet må politijuristen finne saken egnet - og begge parter (altså både du og den andre jenta)  må si ja til å møte siden dette er frivillig.  I tillegg kan et møte i konfliktrådet gjøre at dere får snakket sammen om konflikten som lå bak slåsskampen - og kanskje kan det gjøre det lettere for dere begge to i framtida. Dersom denne andre jenta har anmeldt saken til politiet, vil politiet snart ta kontakt. I såfall går det an å høre om mulighetene for konfliktråd hvis du er interessert i det. Meglingsmøtet vil blir ledet av en-to meglere. Dersom andre personer er involvert i konflikten, kan flere  få spørsmål om å møte, men dette vil du i såfall være med og bestemme.  
 
Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med Ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold