Hopp til hovedinnholdet

Jeg kjenner ei jente som har blitt slått fler ganger av faren i det siste

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg kjenner ei jente som har blitt slått fler ganger av faren i det siste, hun er 15 år. Jeg har sett merkene hun har fått, og dette går veldig inn på henne. Hun gråter mye og redd for og dra hjem noen ganger. Men hun vil ikke si det til noen, for hvis moren for vite om det sier hun at det vil ødelegge forholdet mellom moren og faren, og hun vil ikke ha skyldfølelse på dette. Hva burde hun gjøre? hun nekter og si det til noen flere enn meg. Hva burde hun gjøre? Er det noe jeg kan hjelpe hun med?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Så bra at hun tør å fortelle deg om dette.

Det du forteller om er en jente som blir utsatt for vold, noe som er straffbart i Norge. Å bli utsatt for vold etterlater ikke bare fysiske merker, men også psykiske, og vil ikke bare prege henne nå, men kan føre til at hun vil slite også senere som voksen. Det er viktig at hun får hjelp. De som kan hjelpe henne med denne situasjonen er barnevern og politi.

 

Du skriver at hun ikke vil si noe til moren sin fordi hun er redd for å ødelegge forholdet mellom moren og faren. Dersom moren skulle få vite om dette og velger å tro sin datter, og det blir brudd eller problemer i forholdet mellom faren og moren, vil jo dette være farens skyld. Det er han som slår, da er det hans skyld dersom forholdet ryker.

 

Jenta bør fortelle det til noen andre enn deg, i første omgang til barnevernet eller politiet. Hvis hun ikke vil dette vil jeg anbefale deg å melde fra. Det er alvorlig å kjenne til at noen blir utsatt for et straffbart forhold uten å melde fra om det. Dersom du er usikker på hvordan du skal gå frem kan du ringe barnevernet eller politiet der du bor og drøfte saken anonymt, da vil kanskje avgjørelsen være lettere å ta. Du kan også ringe Alarmtelefonen på telefonnummer 116 111, eller venninnen din kan ringe selv.Hilsen Alarmtelefonen 116 111 i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold