Hopp til hovedinnholdet

Kompisen har lyst til å ha sex med han hele tiden, bra for vennskapet??

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en gutt på 15 år og har litt problemer. jeg har en kompis som jeg har kjent i nesten åtte år. jeg skulle overnatte hos han en uke fordi foreldrene skulle til spania. vi hadde det ganske koselig, men den første natten lå vi bare å pratet i senga (vi delte en dobbeltseng), så snakket vi om hverandre osv. så nevnte han plutselig at han muligens var homo. jeg er jo homo selv så visste ikke helt hva vi skulle gjøre. Han begynte å ta meg på pikken og dra forhuden fram og tilbake, jeg syntes det var litt creepy i begynnelsen, men så begynte jeg å nyte det. vi så på hverandre og hadde naturlig sex. sånn fortsatte det i noen dager, men vi begynte å ta litt av etterhver. vi låste ikke døra når vi var på do, han kom inn å sugde meg noen ganger osv. vi hadde sex på kjøkkenet og gulvet, som om vi var sammen. jeg synes kanskje det ikke var så lurt, å ta helt av liksom. noen ganger når jeg våknet (vi delte dyne for å gjøre det romantisk), så våknet jeg av at han runket min og hans pikk, og fikk utløsning på magen min. vi brukte aldri kondom. den siste dagen var han skikkelig innpåsliten, beg kunne ikke spise uten at han runket ved siden av meg. vi lå ofte å pulte til klokka ble tre på natten! kommer dette til å gjøre noe med vennskapet vårt? er dette normalt for gode venner? håpet på svar fort! takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du spør om ditt forhold til kompisen din er normalt, og om ditt seksuelle forhold til han kan ødelegge vennskapet. 

 

Skal komme med noen tanker på det første spørsmålet først.

Hva som er normalt, defineres jo veldig forskjellig fra person til person, og fra miljø til miljø.

 

Du skriver at du opplever ham som innpåsliten, og at du synes det tar litt av. Jeg tenker nettopp at siden du stiller spørsmål om dette, kanskje det kan handle om at det ikke kjennes helt greit ut for deg? 

 

Det er helt normalt å utforske sin seksualitet og prøve ut nye ting. Dette er viktig for å finne ut av hvem vi er som seksuelle vesener. God sex er bra for oss, og vi er skapt til å nyte.

 

Likevel varierer behovet for sex fra person til person. Noen går rundt sprengkåte hele tiden, mens andre kjenner på et mindre behov. Her er det ingen fasit.

 

Det jeg tenker er viktig, er at du føler deg komfortabel med hyppighet og variasjon. Hvis du sitter igjen med en følelse av at dette er i meste laget, så er det reelt for deg. Det er du som må definere hva du synes er greit.

 

Å respektere hverandres grenser er viktig også innenfor intime forhold. Likevel er det ikke alltid like lett å vite hva som er den andres behov eller grenser, dersom det ikke blir snakket om.

 

Har du kjent på hva som egentlig er greit for deg, før du ble utfordret av kompisen din? Har du snakket med ham om dette? Kan det være han tror du er like kåt og grensesprengene som seg selv?

 

Noen føler det er kleint å snakke om ting som omhandler om. Likevel tror jeg det er kjempeviktig, nettopp fordi vi ikke kan gjette oss til hva den andre føler og ønsker. Ta ansvar for deg selv og din egen seksualitet, stol på magefølelsen din!

Det trenger ikke være problematisk for venner å ha sex, så lenge det handler om lyst og frivillighet. Utfordringen som noen kjenner på, er at det kan være vanskelig å dele rollene som venn og sexpartner. Spesielt dersom det utvikler seg sterkere følelser som forelskelse fra en av partene. 

 

Likevel er det ikke noen fasit på dette. Kjenn etter hva du er komfortabel med. Vil igjen anbefale deg å ta det opp med kompisen din. Kanskje tenker han på det samme som deg?

 

Ønsker deg lykke til!

 

Ingun

 

 

 

Helsesøster
Helsestasjon LHBT, Grunerløkka
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold