Hopp til hovedinnholdet

Hva er straffen for å banke henne opp?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei jeg er 18 år gammel. da jeg var 17 så røyket jeg hasj. men det gjorde jeg bare en gang. ville bare prøve det. senere ble jeg veldig god venn med en fra slekta mi. hun virket som en veldig grei person. vi gikk ofte ut sammen og hadde det veldig gøy. Jeg syntes også veldig synd på henne fordi hun hadde ingen venner. hun var nesten alltid alene på skolen. Og jeg vet hvordan det er å bli ensom så jeg ville bruke tiden min på å være med henne. Jeg fikk henne til å bli kjent med noen av venna mine. Jeg ville at hun skulle få seg noen venner. Men etterhvert som tiden gikk så kom venna mine og sa til meg at hun baksnakker meg veldig ofte og kaller meg hore. Og jeg ble veldig sur og lei meg. Fordi jeg var så snill mot henne og ville det beste for henne. Men merket til slutt at hun er en barnslig liten drittunge. Det som er problemet er at vi kranglet til slutt. Jeg skrev til henne om hvorfor hun baksnakket meg når jeg gjorde alt det gode for henne. resultatet ble til slutt at jeg skrev til henne på face at den tiden jeg ser henne skal banke henne opp. Det som er problemet er at hun vet alt om meg. At jeg har prøvd hasj, og at jeg har hatt kjæreste. Og hun forteller alt til moren sin. I familien min så er rykter veldig viktig. Hvis det hun sier om meg går videre så kommer jeg til å få alvorlige problemer. jeg kan kansje bli drept i hjemmelandet mitt også. Og jeg har alltid i tankene på å banke henne opp til hun blir bevisstløs. Jeg vil at hun skal frykte meg. Jeg har banket opp folk før og kan banke henne også opp. Men problemet er også hvilket konsekvenser jeg får fra politet. jeg vil ikke havne i fengsel. men jeg er så sur. hvis ikke det hadde vært for familien min så sverger jeg på at jeg hadde drept henne. men kommer jeg til å havne i fengsel? hvilket straffer kan jeg få ved å banke henne opp? ( hun er også 18 )

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er forståelig at du ble lei deg og sint når du oppdaget at denne jenta hadde gått bak ryggen din, men det rettferdiggjør IKKE vold.

 

Hva gjelder ditt spørsmål om straff for å banke opp noen, er svaret ja, du vil havne i fengsel. Jeg kan ikke se hvilken hensikt det har å utøve vold mot noen. Du finner lovbestemmelsene om legemsfornærmelser og skader i straffeloven kapittel 22. Her står det om hvilke ulike strafferammer det er ettersom hvilke skader og følger den fornærmede får.

 

Du må også huske at en eventuell straffereaksjon vil senere kunne påvirke dine muligheter for jobb og studier. Det vil være jobber og studier som du ikke kan ta som følge av straffereaksjonen. Dersom du i et øyeblikk av sinne utøver vold mot denne jenta, vil dette derfor kunne følge deg i lang tid fremover. Og du vil raskt merke at vold ALDRI er en god løsning på et problem.

 

Du forteller at opplysningene denne jenta har om deg kan føre til problemer for deg i familien. Du burde kanskje vurdere om du for eksempel kan snakke med moren din om dette og fortelle henne om kjæresten og hasj røykingen. Da vil du slippe å vente på at hun vil høre det fra en annen. Og kanskje hun vil støtte deg foran familien.

 

Men husk at du alltids kan be politiet om hjelp dersom du føler at det er en reell fare for deg eller du ikke ønsker å reise til hjemlandet og føler deg tvunget til det.

 

Du er en ung jente og istedet for å bruke så mye negativ energi på denne jenta burde du heller fokusere på deg selv og din egen fremtid.

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold