Hopp til hovedinnholdet

Ble voldtatt på utenlandstur med laget

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Da jeg var i Liverpool for ikke så alt for lenge siden laget mitt møtte vi noen britiske gutter på kafe. Vi ga dem nummrene våre, men jeg var den enste som var smart nok til å skrive 0047 forann nummeret mitt, så jeg var den eneste som ble kontanktet. Disse guttene var på samme alder som oss og virket veldig hyggerlige og onkerlige, så samme kvelden bestemte jeg meg for å møte dem, alene. Fordi det var noe å "skryte" av senere til jentene. samme kvelden ble jeg voldtatt av disse guttene. Jeg sa ikke fra til noen fordi jeg var redd for at ingen skulle ta meg seriøst, eller få et stempel på meg som hore. Det er hvertfall 1-4 månder siden nå, men jeg er veldig ukomfortabel med å snakke med dette, spesielt med mammaen min. så det er ikke et anternativ engang! Det er kun en venninne jeg føler jeg har for tiden, men jeg er redd for at dette kan øderlegge vennskapet vårt, og at hun ikke vil være noe interessert i og være med meg mer. Jeg trenger virkerlig hjelp! Føler at alle legger press og kjefter på meg hele tiden! mens hver gang folk gjør dette dukker bare denne episoden opp i hodet mitt og jeg begynner og gråte. Jeg trenger hjelp! Går til BUP, av andre årsaker, men tør ikke fortelle damen der det, fordi hun kommer til å fortelle det videre, har jeg en følelse av (til foreldrene mine) de kan bare ikke vite det! -jente 14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Å bli utsatt for et overgrep slik, er en vond opplevelse.  Det er en opplevelse det ikke er lett å bare glemme.  Reaksjoner på slike opplevelser kan dukke opp i lang tid etterpå, og jeg vil absolutt råde deg til å prate med noen voksne om det du har opplevd.  Jeg forstår at det kan være vanskelig å få pratet med foreldre om det, så kanskje går det an å heller prate med noen andre, i alle fall i første omgang.  Jeg tenker også at dette ligger der hele tiden, og når du går til BUP og prater med noen der, så vil det å holde denne informasjonen tilbake gjøre at det kanskje ikke blir like bra resultater av jobbingen dere sammen gjør der. 

 

Jeg vet ikke hvor i landet du bor, så derfor kan jeg ikke si deg nøyaktig hvor ellers du kan søke hjelp.  På mange større legevakter finnes det overgrepsmottak.  Det kan være et sted å søke hjelp.  Der treffer man folk som er vant til å jobbe med ungdom som har opplevd voldtekt, og det å prate med noen der kan være nyttig.  Der får man også tatt prøver i forhold til mulig smitte av kjønnssykdommer.  Du finner en oversikt over overgrepsmottak her.

 

Du kan også ta kontakt med DIXI på telefon, sms eller mail, eller du kan prate med helsesøster på skolen din eller på Helsestasjon for ungdom der du bor, og også der få tatt prøver i forhold til kjønnssykdom og graviditet. 

 

Ikke gå med denne opplevelsen alene.  Det å voldta er en alvorlig forbrytelse, og det de har gjort mot deg er veldig galt.  Det er DE og IKKE du som er de skyldige i dette! Husk å minne deg selv på det!Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt på fest

Soverom (colourbox.com)

Ungdomsvoldtekt kjennetegnes ved at det skjer mellom jevnaldrende ungdommer som kjenner hverandre fra før, ofte på fest. Det har nesten alltid vært alkohol med i bildet, og det skjer med både gutter og jenter.

Husk at det ALLTID er feil når noen tvinger seg til seksuell kontakt og du ikke vil.

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold