Hopp til hovedinnholdet

Blir så sjalu at jeg tyr til vold.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en ganske sjalu type, men det er vel vi alle. Jeg har hatt flere kjærester på lang tid og det har blitt med hver av dem fordi de har vært utro. Og da blir jeg så sint at jeg går fyr på den kvinnen som er utro med kjæresten min. Sist gang mens facebooken hans var på, så kom det opp flere meldinger av den bitchen, som '' hei, puus| <3 '' og '' kan'ke du komme over til meg' a, så gjør vi det vi gjorde sist gang <3''. Jeg ble så sur at jeg ville slå kjæresten min, men så ville jeg også la det gå utover hu andre jenta, så det jeg gjorde var å bestille forsvarsspray. Etter ca. 1-2 uker kom det i posten, og da jeg kom på skolen, sa jeg at jeg skulle snakke med henne privat. Jeg slå henne i magen, lugga henne og tok sprayen og så spraya jeg henne i fjeset. Hun skrek og falt på bakken og led inderlig. Så gikk jeg ut av rommet og ut til friminutt. Når hun sladra, løy jeg og det ble aldri funnet ut. Jenta sa det til kjæresten min, ble han helt forvirret, siden han merket ikke noe. Noen dager senere, kom han til meg og konfronterte meg og spurte om det var sant. Jeg sparka han i tissen og spraya han. Så tok jeg han opp i trillebåra og rulla han til veikanten 5 km unna. Jeg har altså gått til angrep på alle kjærestene og deres ''kjærester'' jeg har hatt fordi de har hatt en affære med noen andre. Jeg blir så sur, men jeg føler meg alltid litegran bedre etter at jeg har tatt hevn. Jeg vet jeg har overreagert på alle disse måtene. Men jeg er jo en kvinne som blir når hun opplever sånt. Hva mener du? Hvis dette er i stor grad uakseptabelt, hva syns du jeg skal gjøre? Er peppespray/forsvarsspray aktuelt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Her blir det nødvendig å skille mellom følelse og handling.

 

Det er helt naturlig å bli såret og sint når ens kjæreste er utro.

Det er helt naturlig å bli sur, og få tanker om hevn.

 

Men det er noe helt annet å faktisk ta hevn, ved å bruke vold slik du forteller om. Det er helt uakseptabelt og også ulovlig.

 

Jeg synes helt klart at du skal slutte å bruke vold, og finne en annen måte å reagere på viss du blir såret eller krenket en gang til.

Og pepperspray brukt på denne måten er ikke en god løsning.

 

Jeg anbefaler deg å tenke gjennom hvordan du heller kan prate med den det gjelder, og ordne opp på en ikke-voldelig måte. Voldsbruk gjør at du risikerer å bli utsatt for vold tilbake, samt at du risikerer å bli anmeldt.

 

Du er 18 år, du vil ikke ha noe slikt på rullebladet som kan ødelegge for framtida di- finn en annen strategi kjære du!

 

Jeg ønsker deg lykke til!

 

 Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold