Hopp til hovedinnholdet

Gutt, 14, har lekesloss med venn og brukket armen hans ved et uhell

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nylig knekket armen på en gutt som er 1 år yngre enn meg. Det som skjedde var at vi lekeslost/wrestlet inni en hall der det var madrasser og myke gjenstander på bakken. Vi var 3 på hvert lag og det var om å gjøre å få den andre til å gi seg, det som skjedde da var at han ene på laget mitt lå han gutten ned i bakken sånn at han landet på armen og så tok eg armen hans og bøyde den bakkover sånn at til slutt hørte et høyt knekke-lyd og han måtte deretter på sykehus for behandling. Dette var lek og det var langt ifra med vilje. Jeg ville ikke skade han og fikk så sykt dårlig samvitighet etterpå. Jeg sitter her med sykt dårlig samvitighet og er veldig redd for hva som kommer til å skje, foreldrene mine vet ingenting om det og jeg er redd for at noen eldre vil ta meg på skolen eller at foreldrene mine sender meg til en annen plass. Hver så snill og hjelp meg. Hva tror du kommer til å skje? Gutt 14 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Huff, det høres ikke ut som at du har det noe særlig godt nå! Hva skejdde rett etetrpå? Du sier han ble tatt med til sykehuset. Hvem tok han med dit? Jeg regner med du stoppa med lekeslossingen med en gang du hørte knekke-lyden? Og denne gutten var også med på lekeslossingen?

Jeg tror det er viktig å tenke på at dette var nettopp et uhell! Dere var alle med på lekeslossingen, og det kunne i utgangspunktet ha skjedd med hvem som helst av dere!? Eller hva? Og du hjalp han etterpå, med å få hjelp for å få han på sykehuset?
Det viktigeste du kan gjøre, slik jeg ser det, er å si unnskyld til han gutten som brakk armen. Fortelle at du er lei deg, at du har dårlig samvittighet og beklage det som skjedde. Også kan du jo være behjelpelig dersom han gutten skulle måtte trenge noe hjelp til å bære noe, eller ordne noe på annet vis mens dere er på skolen, og dere er sammen. Også er det jo den mer langvarige lærdommen å ta av dette: nemlig at du tenker deg bedre om før neste gang du lekesloss på den måten! Det kan skje igjen, og nå vet du at ikke det er noe gøy, men er best å unngå! Slossing for å sette noen "ut av spill", men uten å skade!

 

Jeg er sikker på at dette går veldig bra, men det er alltid viktig å vise at man angrer en slik handling. Og å være behjelpelig ved behov!

Jeg ønsker deg masse lykke til!!!

Hilsen

 

 

Camilla (helsesøster)


i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold