Hopp til hovedinnholdet

Kompisen min blir slått hjemme. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en kompis som jeg har lenge hatt mistanke om at blir slått hjemme en stund nå. For noen dager siden fortalte han meg på skolen at han ble slått av faren sin dagen før. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre ettersom jeg egentlig ikke stoler på NOEN av voksenpersonene rundt meg.. Så, hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Hei og tusen takk for at du skriver til oss.

 

For en utrolig flott venn du er, som ønsker å hjelpe kompisen din! Det må være godt for han å ha deg. Du skal se det som en stor tillitserklæring at han forteller deg for det er ofte kjempevanskelig å snakke om disse tingene.

 

Som du sikkert vet er det ulovelig å slå barn og unge, og det rammer den unges selvfølelse i stor grad. Derfor er det kjempeviktig at man får hjelp.

 

Jeg synes du skal ringe til alarmtelefonen for barn og unge: 116 111. Der kan du være anonym om du vil, og så vil det føre til at kompisen din får hjelp.

 

Som venn synes jeg at du skal fortsette å være der for han, støtte han, høre etter hvordan det går, og si at han kan komme til deg om han vil snakke eller om han trenger et sted å være.

 

Jeg håper at du og vennen din snart får hjelp. Så flott av deg at du bryr deg!

 

Psykologen/ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold