Hopp til hovedinnholdet

Jeg har kommet meg ut av et voldelig forhold, han lyver om anmeldelse.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en jente på 18 år som nettopp har kommet ut av et voldelig forhold. Etter jeg slo opp, maste han veldig og lot meg ikke være i fred. Jeg har hatt mye skyldfølelse, men det begynner å slippe taket nå som jeg innser hvor galt det han gjorde mot meg var. Et par uker etter bruddet, ville jeg at han skulle få sjansen til å forandre seg uten at det ble anmeldelse, ved at skolen konfronterte han med en politimann til stedet. Han fikk videre henvisning til psykolog osv, slik at han kan få hjelp til voldsproblemet sitt. Problemet for meg nå er at han går rundt og sier at faren min har tvunget meg til å anmelde han for lekeslossing, og at han nå er anmeldt. Dette er selvfølgelig ikke sant. Så nå lurer jeg på om det er en mulighet for at han ble anmeldt direkte av politiet uten at jeg vet det? Eller er det sånn at jeg hadde blitt informert samme hva om han hadde blitt anmeldt for noe han har gjort mot meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først av alt vil jeg si at det er fantastisk bra at du har kommet deg ut av det voldelige forholdet, videre er det supert at du har gått til psykolog for å jobbe med dette, og fantastisk supert at skyldfølelsen (som er en vanlig følelse voldsutsatte har, men som de IKKE skal ha,for volden er ALLTID utøver sin skyld) har begynt å slippe taket. Her har du gjort veldig mye klokt!

Så til det med anmeldelse:Jeg mener at du skal holdes informert dersom samtalen med politimannen førte til anmeldelse -men det høres rart ut at det skal ha skjedd. Det lure å gjøre her, er at du kontakter politiet,og forklarer situasjonen. Fortell om samtalen på skolen, fortell hva han sier som ikke er sant, og spør hva som egentlig er situasjonen.

 

Dette er det viktig for deg å få klarhet i, og det får du dersom du går direkte til politiet-det kan jo også være lurt å informere politiet om de ryktene han sprer.

 

Til slutt vil jeg si at det er veldig urettferdig at han skal spre slike rykter,etter at du har vært så superraus mot han, og hjalp han il å få hjelp med sitt voldspoblem-han burde heller vært svært takknemlig og ydmyk. 

Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold