Hopp til hovedinnholdet

Fått trusler gjentatte ganger fra en sjalu jente. Tatt det opp med lærer.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 16år som gjentatte ganger har fått trusler av en jente som er veldig sjalu sien jeg er god venn med xen hennes. Hun har skrevet til meg at hun skulle drept meg om hun fikk sjansen og at hun skal banke meg osv.. Har tatt det opp med lærer og de har fulgt med. Men på vei hjem fra skolen i dag møtte jeg på henne og hun slo meg med knyttneven gjentatte ganger i anisktet slik at jeg begynte å blø neseblod og fikk mange blåmerker. Hun la meg også ned i bakken og sparket og dyttet meg i en bil slik at jeg har veldig vondt i nakken og klarer nesten ikke vri på den. Ringte foreldrene mine med en gang etterpå og de tok det opp med skolen. Hun ble utvist en dag, men hva blir straffen dersom det blir anmeldt? hun er 15år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Det var en trist sak og veldig fint at du både har tatt dette  opp med lærer og foreldrene dine. Hvilken straff hun får om saken politianmeldes er umulig å svare på. Det er opp til politiets vurdering, men vold og trusler er  alvorlig. Hvis saken politianmeldes vil politiet også gjøre sin vurdering av om dette er en sak som er egnet for konfliktråd. I såfall vil både du og den  andre jenta blir spurt om dere vil det. Konfliktrådsbehandling er frivillig - og både politiet og konfliktrådet vil forhåndsvurdere om det kan være  positivt at dere møtes.

Før et eventuelt møte i konfliktrådet vil  megler også ha en forhåndssamtale med dere hver for seg (sammen med foreldrene  siden dere er under 18 år). I et konfliktrådsmøte vil du ha mulighet for å  fortelle den andre jenta hvordan denne hendelsen har påvirket deg, hvilke  konsekvenser den har hatt - fysisk og psykisk - og gjennom det kanskje få den  andre jenta til å forstå hva hennes handlinger  har forårsaket. 

På møtet vil dere dessuten snakke om  hvordan dere skal forholde dere til hverandre i framtida. Kanskje kan møtet  gjøre deg trygg deg så du slipper å være redd for å møte henne  framover.  Vi opplever også at slike møter kan avklare  misfortåelser og forebygge nye konflikter.

Etterhvert vil dere  snakke  om hva som skal stå i en avtale - hvordan hun andre skal "gjøre opp" for  lovbruddet - og her vil du kunne ha innflytelse ut fra hva du tenker er ditt  behov. Møtet vil bli ledet av en-to meglere. Ta kontakt med ditt lokale konfliktråd (se www.konfliktraadet.no) hvis du trenger  mer rådgiving om dette. Det går også fint an å be konfliktrådet ta kontakt med  den andre jenta uten at det går gjennom politiet.   

Hilsen konfliktrådet i samarbeid med  Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold