Hopp til hovedinnholdet

Slo en gutt som ikke ville slutte å tafse på meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg gjorde noe skikkeligt vondt på skolen i dag som jeg tror kan oppfattes som vold. Det er en gutt i klassen min som liker og tafse på oss jentene. Han har tatt mange ganger på puppande mine og han har og tatt på underlivet mitt. Men i dag ute i frimentuttet tok han rundt meg og holdt meg ganske hardt, mens han klemde på puppande mine. Det føltes ganske ubehagelig ut og jeg sa at han skulle holde opp, men han bare lo og sa at vi jenter ikkje tålte noken til. Jeg prøvde og komme meg laus men da bare holdt han meg enda hardere. Da gjorde jeg en rask bevegesle med albuen som traff han midt i munnen. Han brakk noken fortenner. Nå har jeg skikkelig dårlig samvittighet for det jeg gjorde mot han. jeg har veldig lyst til og gjøre alt godt igjen. Hva kan jeg gjøre for at han skal tilji meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg synes ikke du skal ha dårlig samvittighet for dette. Slaget var kanskje litt i hardeste laget, men jeg skjønner at du ikke helt hadde kontroll på det. Du reagerte slik du måtte for å komme deg unna.

Det er ikke greit å gå rundt og tafse på jentene uten å ha fått samtykke til det. Han kan ikke bare ta dere på puppene uten videre, og det er i alle fall ikke greit å fortsette når jenta sier stopp. Du sa stopp, han stoppet ikke, og du slo han. Hvis du ønsker det kan du godt beklage for at du slo så hardt. Si at det ikke var meningen, men at du ikke fikk han bort på noen annen måte. Det er jo det som er sant. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold