Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble slått ned i klasserommet og frakta til sykehuset. Denne jenta bor på en ungdomsinstutisjon, og lensmannskontoret sier at vi skal kreve erstatning.

 

Spørsmål
Hei!
Jeg er en jente på 14, ( 15 i neste mnd.)
Jeg ble i forrige uke slått ned i klasserommet. jeg fikk to slag. det ene i nese/munn og det andre i tinningen. jeg så bare hvitt, og jeg ble hentet av ambulansen å frakta til sykehuset.
Jeg hadde ikke gjort denne jenta noe, forutenom å stoppe henne med å irritere meg å være frekk i kjeften. Dette jenta bor på en ungdomsinstutisjon.
Politiet ser svært alvorlig på dette her, og sjefen på lensmannskontoret sier at vi skal kreve erstatning. men mamma sier at hun vet ikke om hun kan det pga. hun skal søke jobb på bla. denne ungdomsinstutisjon, og hun får den mest sannsynlig(ettersom hva di sa en stund før dette skjedde).. og hun skal også søke til barneværnet .. Derfor vet ikke hun om vi kan søke meg erstatning ( det har gått veldig hardt utover meg og miljøet rundt meg.) hvis dette vil gå utover henne som person når hun skal søke jobb der, og om dette vil være med henne vidre? vil det det ?
lensmannen ba oss søke om 200000-300 000kr..
Hvor mye tror du muligheten er for at jeg kunne fått noe ut av en slik kreving av erstatnig ?

Mvh Meg :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Når det gjelder krav om erstatning, så er det slik at man må anmelde forholdet til politiet, og fremsette et krav om erstatning i forbindelse med straffesaken (i følge straffeprosessloven § 3). Man kan også reise et sivilt søksmål om erstatning, som da vil behandles etter reglene i tvistemålsloven. Hvis straffesaken blir avvist av domstolen kan kravet om erstatning ikke pådømmes. Frafalles krav om straff, må erstatningssaken behandles etter reglene i tvistemålsloven.

Størrelsen på erstatningen er vanskelig å beregne, da det vil bero på en helhetsvurdering

Når det gjelder din mors fremtidige jobb i barnevernet, vil et eventuelt erstatningskrav trolig ikke ha betydning for henne. Det er fordi private forhold av denne typen ikke skal tillegges vekt ved ansettelsen.

Håper dette svaret hjalp deg litt.

Mvh Juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om rasisme?

Hva er rasisme?