Hopp til hovedinnholdet

Mor er redd meg

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Er kommanderende ,agresiv og også vært hardhent mot mor,syns alt hun gjør er feil,men mener det egentlig ikke.derfor er mor redd meg,jeg kan ikke bo med henne,selv om vi vil det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no og er så ærlig om din problematikk.  

Jeg tolker mailen din på slik måte at du har en væremåte mot din mor som du ikke ønsker å ha. Du ser at hun blir redd og vil beskytte henne ved og ikke bo sammen med henne. Det kan godt være at det er lurt at dere bor fra hverandre for en periode slik at dere får litt avstand. Men viktigst av alt tenker jeg er at du får hjelp til det som kan være et aggresjonsproblem hos deg slik at du får kontroll over dine handlinger. Hvis ikke kan dette utvikle seg, og du vil kunne få enda mer dårlig samvittighet.

Det fins forskjellige terapiformer som lærer deg å mestre eget sinne. Jeg vil anbefale deg at du tar kontakt med din fastlege og legger frem ditt problem slik at han/hun kan henvise deg til rette instans.

Du er velkommen til å skrive igjen til ung.no, eller du kan ringe gratis til Alarmtelefonen for barn og unge på tlf. 116 111

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold