Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt banket på skolen, og tør ikke si til noen hva som skjedde.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg ble banket av 9 klassingene på skolen :( Jeg var helt blå på hele kroppen og den eldste i 9. klasse Knakk armen min og jeg kunne ikke gå 3 uker senere :( De true meg med kniv og balltrær og sa at neste gang blir det verre :( Jeg tør ikke si hva som skjedde til noen og og hvist noen spør sier jeg at jeg falt ned en trapp! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du har blitt utsatt for alvorlig vold og alvorlige trusler om vold. Det er forferdelig å leve med en sånn hemmelighet, og å være redd for at noe nytt skal skje.

Dette må ta slutt, derfor må du gå til politiet og fortelle hva som har skjedd. Husk: Du kan gå til politiet uten å være forpliktet til å anmelde, men det er uansett så alvorlig at du trenger å ta et møte med politiet.

Jeg foreslår at du gjør sånn:

1. Fortell hva som skjedde til en voksen du stoler på, fortell også at du har sagt fra til ung.no.

2. Si til den voksne at du har blitt anbefalt å gå til politiet med dette, og be den voksne om å bli med deg. (Husk å ta med bevis, viss de har sagt noe på nett, eller meldinger e.l)

3. Ring politiet, eller møt opp på nærmeste politistasjon sammen med en voksen, og be om en samtale.

4. Fortell politiet at du er redd for å fortelle, fordi du har blitt truet med at det skal bli verre neste gang. Si til politiet at du trenger å vite nøyaktig hva som skjer når man anmelder en sak, slik at du har oversikt og kontroll. Fortell så detaljert du klarer om hva som har skjedd.

5. Etter at du har fortalt ditt, og politiet har gitt deg informasjon, får du vite hva som vil skje videre. 

Og husk å si til deg selv: Du har rett til å være trygg, og selv om det sikkert føles skummelt å si fra, så er det riktig å si fra, og de som har gjort dette, får lære at å bruke vold får konsekvenser.

Håper dette svaret var til nytte for deg!

Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold