Hopp til hovedinnholdet

Redd jeg ikke får møte pappa mer.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er gutt på 13 år. og jeg har fått beskjed av mamma at retten har bestemt at jeg ikke kan møte pappa hva gjør jeg for at jeg kan møte pappa. er redd for at jeg aldri får møte han før jeg fyller 18

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei,

Jeg vet ikke hva som er årsaken til at retten kan ha bestemt at du ikke kan møte din far. Loven sier at barn har rett til samvær med begge foreldre, selv om de ikke bor sammen. Videre sier loven at barn skal snakkes med etter de er fylt 7 år om hvor de vil bo og om samvær. Når man er fylt 12 år - og det er jo du - skal det legges stor vekt på hva barnet mener. Jeg går ut fra at du ble spurt om din mening før det ble tatt en beslutning.

Det er litt vanskelig å gi et konkret råd, når jeg ikke vet mer om hva som har skjedd før retten bestemte det din mor forteller deg. Jeg vil foreslå at du ringer Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 og snakker med noen som jobber der. De kan mye om slike lover, og det er lettere å finne ut av når vi kan snakke om det. Det er gratis å ringe til 116 111, og du kan være anonym.

Med vennlig hilsen

Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet