Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg overbevise foreldrene mine om å reise til Oslo (4timer herfra) alene med en venninne?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hvordan kan jeg overbevise foreldrene mine om å reise til Oslo (4timer herfra) alene med en venninne? De forstår seg ikke på ting jeg gjør å beskylder meg for å stjele når det var søstra mi. De lar meg ikke gjøre noe. Jeg får nesten ikke lov til å reise til byen (Arendal) engang det er liksom bare 20 min herfra. Vurdere å ikke si noe å bare reise til Oslo.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller oss spørsmål!

Dette forstår jeg er vanskelig for deg. jeg lurer samtidig på hva er det som gjør at dine foreldre ikke stoler på deg. Vet du hvorfor? Dine foreldre har i prinsippet lov til å nekte deg å reise steder, men det skal være rimelig. Det å bo 4 timer unna Oslo er ganske langt. Mange foreldre tenker at Oslo er en veldig skummel by. 

Dine foreldre er tydeligvis redde for at det skal skje noe  vondt med deg kanskje de også er redde for at du ikke skal greie å vurdere vanskelige situasjoner riktig.

Har du spurt foreldrene dine hvorfor de ikke stoler på deg? Du bør også spørre om hva du kan gjøre for at de skal stole nok på deg. hva med å spørre om de kan kjøre deg og venninnen din til Oslo. Der kan du og venninnen din gjøre noe annet noen timer før dere møter dine foreldre og kjører hjem sammen.  kanskje dette er en måte å vise dem at du er til å stole på.

Er det en eller annen grunn til at foreldrene dine kanskje sliter med å stole helt på deg, bør du kanskje be om unnskyldning.

Håper dette kan være litt til nytte!

 

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet