Hopp til hovedinnholdet

Jeg slo ned en jente, men det var vel innenfor ytringsfrihetens grenser?

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og noen venner var akkurat på en fest, på festen møtte jeg en jente som jeg klinte med. Etter noen timer så jeg at den samme jenten klinte med kompisen min, så jeg gikk bort til henne og slo henne ned. Folk på festen ble sure på meg og ringte politiet. Men det var vel innenfor ytringsfrihetens grenser?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Nei, selvfølgelig var det ikke innenfor ytringsfrihetens grenser. Det du gjorde er straffbart etter straffeloven § 271 eller § 272. Hvilken av disse bestemmelsene du har brutt må politiet vurdere. Siden du er over den kriminelle lavalder (15 år) kan du straffes for det du gjorde. 

Hvorfor tror du at du har lov til å slå ned andre mennesker fordi de gjør noe du ikke liker? Jenta har lov til å kline med hvem hun vil, du bestemmer ikke hva som er greit for henne å gjøre eller ikke. Jeg skjønner at du ble sint og lei deg men du kan ikke slå ned folk fordi de gjør noe du ikke liker. 

Nå er jeg streng mot deg, men det er jeg fordi jeg håper du lærer av dette, både for din egen skyld men også for andres. Det er helt greit å si ifra til folk hvis de gjør ting som du opplever som urettferdig, men du må ikke bruke vold. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Slår ned en annen

Gutt slår (colourbox.com)

Jeg havnet i slosskamp og slo til en annen. Han måtte på legevakta og sånt. Hva skjer om jeg blir anmeldt?

Les mer

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer

Sykt sjalu

Ei jente og en gutt sitter ved et bord, og jenta ser ned i bordet og holder den ene hånden til pannen sin, mens gutten sitter og peker og prater med jenta.(www.colourbox.com)

Stoler ikke kjæresten din på deg? Beskyldninger om utroskap? Får du ikke ha venner av det motsatte kjønn? Her får du råd til hva du bør gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet