Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldre sjekke mobilen?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Er det egentlig greit at foreldrene kan sjekke mobilen til en 13 åring???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Godt spørsmål. Du har rett til å ha et privatliv. Men foreldrene dine har ansvar for deg frem til du er 18 år. Det betyr at de skal hjelpe og støtte deg når du trenger det. Det kan være vanskelig for foreldre å finne ut av hvordan de kan følge godt nok med på hva du gjør og hvordan du har det.

Prøv å vise foreldrene dine at du tar ansvar for å oppføre deg bra på sosiale medier og på meldinger. Spør foreldrene dine om hva de tenker er lurt og hvordan du kan unngå å komme i trøbbel. På den måten kan du få dem til å stole på deg. Det fører kanskje til at de lar være å sjekke telefonen din. Sørg for at det ikke er noe spennende å se om de sjekker telefonen din uten at du vet det. Og si gjerne i fra om at du ønsker å vite når de sjekker telefonen din og at du helst ønsker å vise dem det de vil se selv.

Hvis du og foreldrene dine skal kunne stole på hverandre er det viktig at de viser deg tillit og at du viser dem tillit. 

Vis eventuelt denne artikkelen til foreldrene dine. Se også vedlagte artikler og dette svaret på ung.no som er skrevet av en jurist. En jurist kan mye om lover og regler.

Lykke til

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dine mobiltelefonrettigheter

Mobiltelefon og rettigheter

Hva gjør du om mobiltelefonen din slutter å virke, plutselig skrur seg av eller sletter kontaktene dine? Her er dine mobiltelefonrettigheter.

Les mer

Barnekonvensjonen

Barnekonvensjonen

Du har rett til å si hva du vil. Du har rett til å uttrykke deg om det du er opptatt av, det du har på hjertet, det du tenker og føler og mener. Det står i alle barn og unges grunnlov.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet