Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min skal alltid ha rett, hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har et lite problem med Kjæresten min. Jeg elsker han og han er helt fantastisk og sier det han mener. Men når vi diskuterer småting skal han alltid ha rett og han blir småirritert for at jeg har en annen mening enn det han har. Han godtar ikke at jeg mener noe annet enn han. Når dette skjer føler jeg meg dum og mindre smart enn ham.. som om jeg ligger under en rangstige og han har makten over mine meninger.. Jeg tørr ikke alltid si hva jeg mener heller for han blir irritert og skal ha rett og jeg blir lei meg for jeg vil ikke at han skal bli sur for at jeg mener noe annet.. Han klarer heller ikke la duskusjonen ligge før han har bevist at han har rett.. Jeg blir bare veldig lei meg av dette :( Føler at mine meninger ikke har noe å si.. Er det noe jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synes det er veldig fint å høre at du har egne meninger og at du tar dette problemet på alvor. Ikke mist denne verdien, og prøv å være sikker på deg selv og egne meninger. 

Det beste hadde vært om begge respekterte hverandres meninger og kunne avslutte en diskusjon med å være enige om å være uenige. Jeg synes du bør ta en prat med kjæresten din om dette. Forklar hvordan du føler deg og vær ærlig på at du synes problemet må løses. 

Et forhold hvor den ene føler seg undertrykt er ikke sunt, så fortsett å ta dette på alvor. Tenk at det er bra at du har egne meninger, og prøv å ikke bli usikker! Dette er jo en bra ting.  Ta en kikk på linkene :)

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet