Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke delta på OD-dagen i år. Hva kan vi gjøre istedet?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg og noen av vennene mine vil ikke delta på OD -dagen siden i år støtter de noe ikke vi vil støtte (palestina), hvor vi er med på å gi penger til hatkamapnje mot Isreal. Vi i kristenmiljøet har snakket om dette, og som sagt så vil ikke vi være med. Hva kan vi gjøre istedet for å støtte dette eller få fravær? Dette er jo litt med relgionsfrihet å gjøre, og det er teit vist det er slikt at vi MÅ være med på det. Er det ikke noe annet vi kan gjøre enn dette?

Besvart 23.09.2018 19:41
 

Svar
Hei!
Så fint at du bruker ung.no.
Nå vet ikke jeg om det gjelder skolen din, men noen skoler har et skoletilbud til de elevene som ikke ønsker å være med på OD-dagen.
OD-dagen organiseres gjennom elevrådsstyre. Det går an å fortelle elevrådet hva dere mener om denne saken og spørre om skolen har et alternativt tilbud denne dagen for de elevene som ikke ønsker å støtte den saken.


Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer

Hva er Operasjon Dagsverk?

Operasjon dagsverk (od.no)

Operasjon Dagsverk, også kjent som OD-dagen er en solidaritetsaksjon for, av og med ungdom som arbeider for å hjelpe mennesker i land som trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet