Hopp til hovedinnholdet

Jeg får hatmeldinger fra en person

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg og vennene mine får hat sendt til oss ganske ofte av en person. I starten var det bare jeg som fikk hatmeldinger, men ettervert som den personen ikke fikk tak i meg mer, begynte den å sende hatmeldinger til vennene mine, ofte rettet mot meg. Det denne personen skriver er veldig ubehagelig, men vi tar oss ikke ner av det. Er dette mulig å anmelde, eller hva kan vi gjøre?

Besvart 24.01.2019 22:16
 

Svar
Hei

Det er veldig flott at du sørget for at denne mannen ikke lengre fikk tak i deg slik at han kunne fortsette med meldingen. Men det er selvsagt like alvorlig at han sender meldinger til vennene dine. Dette er absolutt noe dere bør anmelde til politiet. Og selvsagt ikke fortsette å svare eller opprettholde kontakten med denne mannen. Det er fint du tar kontakt for å høre hvordan du kan løse dette. Det vil også være fint om du snakker med foreldrene dine om dette. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hva er hatprat, og hva gjør du hvis du opplever det?

Hatprat (ung.no)

Hatprat er ytringer som sprer eller oppfordrer til hat mot personer fordi de tilhører en bestemt gruppe. En gruppe kan for eksempel være en bestemt religion eller seksuell legning. Noen hatefulle ytringer er ulovlig etter straffeloven.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet