Hopp til hovedinnholdet

Hvor langt rekker ytringsfriheten?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på hvor langt ytringsfriheten strekker seg? Blir det i dag sett på som en æreskrenkelse eller ulovlig handling å hevde at noen vet lite om et spesielt tema, eller at noen ikke har peiling på hva de snakker om? Jeg kom i skade for å si at folk i luftfartsbransjen ikke har veldig dyp innsikt i luftfarten. Kan dette bli sett på som en kriminell handling, eller er det min personlige mening som jeg har full rett til å uttrykke? Takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Ytringsfriheten er en grunnleggende rettighet for alle som bor og oppholder seg i Norge. Likevel er ikke den enkeltes rett til ytringsfrihet ubegrenset. Ytringsfriheten er begrenset av andre personers rettigheter og omdømme, og av hensyn til samfunnets sikkerhet og den offentlige orden. Du kan lese mer om begrensningene i ytringsfriheten i artiklene under.

 

De eksemplene du nevner i spørsmålet ditt vil ikke regnes som kriminelle handlinger eller ærekrenkelser og er fullt lovlige. Som du selv sier er det kun din mening, og den har du rett til å uttrykke!

 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Retten til ytringsfrihet

PC og notatblokk (colourbox.com)

Ytringsfriheten er en frihet til å gi uttrykk for meningene sine, og til å søke og motta informasjon. I Norge står ytringsfriheten sterkt, men det finnes visse begrensninger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet